Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford DSFL ajunge la Timisoara, Cluj si Craiova

Ford Motor Company instruieste gratuit tineri soferi din Romania in cadrul programului Ford Driving Skills. In total, anul acesta compania va investi 2,9 milioane Euro pentru trainingul a 7.000 de tineri soferi, cu varste intre 18 si 24 de ani din intreaga Europa, a anuntat, recent, producatorul.
Din 2013 si pana in prezent, Ford Europa a alocat o suma totala de 9,6 milioane Euro pentru instruirea prin intermediul programului Ford Driving Skills for Life (DSFL). In 2016, Ford va asigura instruire gratuita pentru prima data in Finlanda si Polonia si va continua cu implementarea programului in Romania, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Olanda, Rusia, Spania, Turcia si Marea Britanie.

 

In tara noastra, Ford implementeaza acest program alaturi de Napoca Rally Academy (NRA), in frunte cu Bogdan Marisca, Marco Tempestini si Simone Tempestini, campionul national al Romaniei la raliuri.
Din 2014 si pana in prezent, Ford si NRA au instruit in Romania aproximativ 2.500 de soferi, in doar 4 sesiuni ale programului ce au avut loc in Craiova, Bucuresti, Cluj si Iasi. Anul acesta Ford DSFL ajunge pentru prima data in Timisoara si de asemenea in Cluj si Craiova.
Ford a instruit deja 13.500 soferi incepatori din Europa, furnizand cursuri gratuite, practice, care acopera recunoasterea pericolelor la volan, manevrarea vehiculului si gestionarea vitezei si a spatiului. Programul pune, de asemenea, accentul pe riscurile implicate de factorii de distragere a atentiei, cum ar fi transmiterea de SMS-uri si realizarea de selfie-uri la volan, precum si pe pericolele condusului sub influenta alcoolului sau a drogurilor.
„Prea multi tineri adulti isi pierd viata in accidente rutiere cauzate de lipsa experientei la volan si deciziile neadecvate,” a afirmat Jim Graham, director, Ford DSFL. „Cu aceasta noua investitie de 2,9 milioane Euro in instruirea tinerilor soferi pentru 2016 putem asigura unui numar de 7.000 de tineri abilitatile si cunostintele care le-ar putea salva viata.”
Ford este primul producator auto care a introdus cursuri gratuite, practice de instruire destinate soferilor incepatori. In cei 11 ani de la lansarea sa in SUA, Ford DSFL a asigurat instruirea a peste 650.000 de persoane la nivel global.
Programul Ford DSFL a fost foarte bine primit in Romania si de aceea, in 2016 Ford a extins numarul sesiunilor, astfel ca instructorii NRA vor ajunge in 3 orase ale tarii pentru a pregati cat mai multi tineri soferi. Inscrierile pentru cele trei programe din Cluj, Timisoara si Craiova vor incepe in curand. Pentru detalii suplimentare vizitati pagina de Facebook a Ford Romania. 

Articole similare

Ad