Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

La Geodis începe greva națională la SiCobas

Luni, 8 mai, a început greva națională a lucrătorilor de pe platforma logistică Geodis, declanșată de sindicatul de bază SiCobas. Într-un comunicat, sindicatul explică faptul că toți lucrătorii sunt îngrijorați pentru viitorul lor și pentru salariile lor, după ce Geodis a intrat în lichidare judiciară în urma scandalului de mare amploare în care a fost implicată în decembrie anul trecut. De la preluarea administrației judiciare, lucrătorii își primesc salariile cu întârziere, în timp ce cei care ar trebui să primească primele de performanță îmbunătățite, convenite de SiCobas, așteaptă de trei luni fără să le primească.

În cadrul întâlnirilor cu administratorul judiciar și cu conducerea națională a Geodis, sindicaliștii au cerut garanții pentru continuitatea muncii și a salariilor. „Ceea ce dorim să evităm, este o repetare a faptelor deja constatate în alte situații similare, cum ar fi Gxo, în care lucrătorii au văzut cum, în mod misterios, plata contribuțiilor lor a dispărut peste noapte din cauza unor distorsiuni permise de sistemul contractual și imputabile exclusiv angajatorului”, este explicat în comunicat.

În plus, SiCobas cere ca Geodis să angajeze toți lucrătorii care lucrează pe platformele sale. Același sindicat afirmă că multinaționala „a dat dovadă de deschidere” față de această solicitare, cerând 18 luni pentru a o pune în aplicare. Astfel, sindicatul a redactat un acord-cadru prezentat companiei în urmă cu două săptămâni, care conține un angajament de plată a salariilor până la data de 20 a fiecărei luni și a primelor de performanță, precum și garanții pentru a acoperi orice neplată din partea companiilor contractante. Greva a început pentru că SiCobas nu a găsit un răspuns la propunerea sa În dimineața zilei de 8 mai, greva a început la platformele din Piacenza și Pavia și se poate extinde. “Muncitorii nu intenționează să reia activitatea fără o semnătură negru pe alb în josul acordului prezentat la Geodis și, prin urmare, fără garanții pentru viitorul lor”, conchide sindicatul.

Articole similare

Ad