Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

60 de ani de la inaugurarea fabricii VW din Hanovra

Pe 8 martie 1956 a fost terminata constructia fabricii Volkswagen din Hanovra – cea mai mare din Europa la acel moment – dupa numai un an de lucrari, si a inceput, cu 4.000 de angajati, productia modelului Transporter (Bulli).
De atunci, locatia a trecut periodic prin modernizari si extinderi, asa cum aminteste Eckhard Scholz, presedinte al Bordului Volkswagen Autovehicule Comerciale, si, pentru ca acest model are in continuare numerosi clienti fideli, compania promite sa le ofere si pe viitor solutia cea mai buna pentru afacerea lor.
 

Fabrica a fost inaugurata intr-o perioada in care germanii redescopereau pasiunea pentru masinile autohtone: VW Beetle a fost din nou autoturismul cel mai bine vandut din acel an si urma sa depaseasca un milion de unitati pana la finalul lui 1956, iar Bulli il urma din punct de vedere al interesului clientilor, pe fondul unei economii care isi revenea dupa razboi si in care nevoia de distributie era tot mai mare. De aceea capacitatea fabricii de la Wolfsburg (unde se producea Bulli din 1950) nu mai era suficienta si se luase decizia construirii uneia noi, la Hanovra.
La acel moment peste 235 de orase si municipalitati au aplicat pentru a deveni noul loc de productie a acestui model, dar Hanovra a fost preferat datorita prezentei in apropiere a canalului Mitteland si existentei unui spatiu pentru triaj, si mai ales datorita oamenilor bine pregatiti din zona.
Pe 8 martie 1956 a inceput productia de serie a acestui simbol al „anilor de miracole economice“ din Germania. Pana in 1967, cand a iesit de pe piata prima generatie Transporter, s-a ajuns la 1,8 milioane de Billi produse in Germania. Iar pana in prezent este vorba de 12 milioane de unitati fabricate in intreaga lume. Noua generatie nu se dezminte, in ianuarie 2016 fiind vandute 12.400 de T6, in crestere cu 4,9% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Iar fabrica din Hanovra acum produce si Amarok si vopseste caroseria modelului Panamera.
De pe 9 martie pana pe 26 iunie 2016, Volkswagen Vehicule Comerciale sarbatoreste inceperea productiei Transporter printr-o expozitie speciala la Muzeul de Istorie din Hanovra. 

Articole similare

Ad