Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waberer’s înregistrează un EBIT record de 11,2 milioane de euro, la venituri nete de 10,4 milioane de euro pe primul trimestru

Waberer’s Group a obținut în primul trimestru al anului 2023 cea mai mare performanță trimestrială EBIT și cel mai mare venit net din ultima perioadă: EBIT de 11,2 milioane de euro și un venit net de 10,4 milioane de euro.

În segmentul de transport internațional (ITS), rezultatul a fost stimulat de creșterea ponderii clienților multinaționali cu așteptări de înaltă calitate, ceea ce a dus la un nivel mediu mai ridicat al prețului net.

Unele subsegmente ale segmentului nostru RCL au fost afectate negativ de scăderea consumului intern, care, potrivit așteptărilor conducerii, va continua în trimestrele următoare, însă această scădere a cererii a fost compensată de extinderea activității de logistică care deservește activitățile de investiții interne.

EBIT-ul segmentului Asigurări a crescut cu 2,7 milioane de euro. O treime din această creștere este generată de rezultatele mai mari ale investițiilor financiare – ca urmare a creșterii ratelor dobânzilor – și 2/3 de costurile mai mici preconizate legate de daune. Costul mai mic al daunelor preconizate se datorează, printre altele, introducerii principiilor contabile IFRS17 la compania de asigurări. (Aceasta din urmă a aplicat normele IFRS17 pentru calcularea rezervelor de asigurare începând cu 1 ianuarie 2023, ceea ce are un impact vizibil asupra bilanțului și a contului de profit sau pierdere. Efectul modificării normelor contabile asupra profitabilității pe termen lung a activității de asigurare și asupra previziunilor pentru 2023 ar putea fi prezis după trimestrul II 2023).

Pe baza rezultatelor din primul trimestru, a costurilor energetice mai favorabile preconizate și a rezultatelor licitațiilor de transport din T1 2023, precum și a previziunilor actuale privind comenzile, conducerea se așteaptă ca EBIT pentru 2023 să depășească valoarea de 33,3 milioane de euro din 2022, excluzând impactul financiar unic al acordului extrajudiciar anunțat pe 4 aprilie.

Venituri trimestriale consolidate și EBIT (milioane EUR)

Zsolt Barna, CEO al WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt. a comentat rezultatele primului trimestru din 2023: „După un exercițiu financiar de succes anul trecut, anul 2023 a început bine pentru Grupul nostru. În segmentul nostru de transport internațional (ITS), am avut un sezon de licitații de mare succes în ultimele luni, ceea ce reflectă cererea de servicii de înaltă calitate, fiabile și orientate spre client pe piața transportului internațional și ne sprijină funcționarea noastră de succes pe tot parcursul anului. Suntem, de asemenea, afectați de deteriorarea efectelor macroeconomice asupra cererii de servicii de transport, însă acest lucru influențează în prezent în mod negativ nivelul prețurilor pe piața spot pentru transferurile ad-hoc, care devine mai puțin semnificativ în portofoliul nostru. Segmentul nostru regional de logistică contractuală se confruntă cu provocările macroeconomice, în principal prin efectul de contagiune al scăderii cererii de produse alimentare și de bunuri de larg consum din partea consumatorilor asupra serviciilor de logistică. Cu toate acestea, activitățile diversificate ale segmentului au compensat declinul la clienții din sectorul bunurilor de larg consum prin creșterea activității de logistică legate de investițiile interne și un volum stabil de comenzi din partea clienților din sectorul auto. Pentru a oferi oportunități de creștere pe termen lung pentru acest segment, am început construcția primului nostru depozit propriu modern în primul trimestru și lucrăm la un alt concept ambițios de dezvoltare a depozitelor, care ar putea atât să sprijine creșterea competitivității activității noastre de depozitare, cât și să ofere infrastructura necesară pentru o creștere organică ulterioară prin intrarea în noi locații la nivelul întregii țări, exploatând cererea tot mai mare de logistică prin investițiile semnificative în domeniul auto din această regiune, care vor fi realizate în anii următori.”

Articole similare

Ad