Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CEVA Logistics va crește flota EV Ground la 1.450 până în 2025

CEVA Logistics a anunțat, în cadrul expoziției 2023 Transport Logistic din München, că intenționează să își mărească flota de vehicule electrice (EV) la 1.450 până la sfârșitul anului 2025, ca următorul pas în angajamentul său de a ajunge la zero net până în 2050.

Abordare echilibrată pentru atingerea obiectivelor

Angajamentul major în materie de sustenabilitate include 1.000 de camionete de livrare, 300 de camioane drepte și 150 de tractoare desfășurate în cadrul operațiunilor flotei dedicate CEVA, în cadrul operațiunilor de preluare și livrare LTL și „last-mile” – precum și pentru proiecte speciale, cum ar fi recent lansata Rețea Europeană de Transport Curat. Flota extinsă de vehicule electrice ar reduce emisiile de CO2 ale companiei cu aproximativ 67000 de tone pe an – echivalentul a 30.000 de călătorii dus-întors efectuate de un camion între Paris și München.

CEVA urmărește o strategie „asset right” pentru flota sa de vehicule electrice. Alături de vehiculele din modelul de operare condus de proprii angajați, CEVA va permite, de asemenea, tranziția la vehicule electrice pentru unii dintre subcontractanții săi specializați. În rețelele de utilizatori partajați ale companiei – în care camioanele nu sunt dedicate unui anumit client – CEVA va vinde clienților economiile certificate de CO2 pentru a susține în continuare investițiile în flota de vehicule electrice.

Dezvoltarea expertizei prin intermediul operațiunilor existente

CEVA a identificat autocamioanele cu baterii electrice ca fiind cea mai promițătoare tehnologie de înlocuire a combustibililor fosili și a inițiat tranziția către vehiculele electrice în urmă cu mai mulți ani. Această decizie a permis companiei să acumuleze experiență în operarea a peste 200 de van-uri electrice prin intermediul filialei sale Colis Privé și a peste 20 de camioane EV pe toate continentele.

Într-un alt exemplu, CEVA operează 7 camioane cu cutie electrică JAC iEV1200T în flota sa Ground din Brazilia de la sfârșitul anului 2021. EV-urile au o autonomie de 200 km la fiecare încărcare și o capacitate de încărcare de 3,5 tone prin intermediul celor 26 m3 de spațiu de încărcare. După un an de utilizare, camioanele au parcurs peste 14.000 km și au transportat mai mult de 150.000 de colete. Se așteaptă ca vehiculele electrice să asigure economii anuale de 56 de tone de emisii de CO2 – echivalentul păstrării a peste 1.600 de copaci în fiecare an.

De asemenea, CEVA își extinde flota de EV-uri în Thailanda în 2023 pentru a sprijini retailer-ul de articole sportive Decathlon. Cele două companii au început să colaboreze în Thailanda din 2021 pentru distribuția terestră la nivel național. După ce a început cu un singur van electric, flota este acum formată din 3 furgonete electrice și 2 camioane drepte electrice EVO G9, cu o greutate brută a vehiculului de 33.000 de lire. Alte două camioane G9 sunt așteptate să se alăture flotei în 2023

Parte a unei urmăriri mai ample a unor „moduri mai bune”

CEVA implementează, de asemenea, alte inițiative în cadrul operațiunilor sale la sol pentru a reduce și mai mult emisiile prin intensificarea utilizării biogazului și a biocombustibililor, testarea camioanelor cu pile de combustie pe bază de hidrogen și a altor camioane cu emisii reduse de dioxid de carbon și tranziția transporturilor eligibile de încărcături complete de camion către soluțiile sale feroviare.

În cadrul angajamentului său continuu de a găsi modalități mai bune de a transporta și de a gestiona expedierile clienților, CEVA Logistics a anunțat la începutul anului 2022 un angajament de sustenabilitate pentru depozitele sale – multe dintre acestea susțin operațiunile sale la sol. CEVA se așteaptă să tripleze suprafața panourilor sale solare printr-o investiție comună de 180 de milioane de dolari până la sfârșitul anului 2025. Compania se așteaptă, de asemenea, să alimenteze toate depozitele sale cu energie electrică cu emisii reduse de dioxid de carbon în același interval de timp și să utilizeze 100% iluminat cu LED-uri în depozitele sale până la sfârșitul anului 2023. Xavier Bour, lider global la sol, CEVA Logistics, a declarat: „În acest sens, CEVA Logistics a fost un lider mondial: O flotă de vehicule electrice de această dimensiune reprezintă un pas semnificativ și tangibil în călătoria noastră spre un viitor mai sustenabil. Această investiție majoră este permisă de expertiza echipelor noastre Ground & Rail, precum și de angajamentul Grupului CMA CGM și al clienților noștri. Această decizie exemplifică atât concentrarea noastră neobosită pe găsirea unor modalități mai bune de a transporta bunurile clienților noștri, cât și dorința colegilor noștri de la CEVA de a reduce emisiile în cadrul operațiunilor noastre logistice. Schimbarea poate fi dificilă uneori, dar inovarea și învățarea sunt distractive și sunt benefice pentru planeta noastră, motivând în același timp echipele noastre. Credem în viitorul vehiculelor electrice și ne angajăm să facem ca acest viitor să devină realitate.”

Articole similare

Ad