Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul raportor pentru standardele de emisii vrea reducerea lor cu 100% până în 2040

Așa cum informează Federația Națională a Transporturilor Rutiere din Franța (FNTR), Yannick Jadot, deputat în Parlamentul European din partea Grupului Verzilor, tocmai a fost numit raportor al Parlamentului European pentru propunerea Comisiei Europene de revizuire a regulamentului privind standardele de emisii de CO2 pentru camioanele noi.

Iar pe 3 mai acest europarlamentar francez a organizat, împreună cu asociația T&E (Transport și Mediu), un prânz de lucru la Bruxelles, la care a invitat diverse părți interesate.

Yannick Jadot s-a arătat dezamăgit de obiectivul Comisiei Europene de reducere a emisiilor vehiculelor noi cu 90% până în 2040, deoarece se aștepta la 100%. Și a arătat că, în aceste condiții, după 2040, camioanele diesel vor putea conduce în continuare timp de 18 ani, ceea ce arată că UE nu este suficient de ambițioasă atunci când competiția este dură cu americanii și chinezii.

În cadrul aceleiași întâlniri, T&E a declarat că vehiculele pe hidrogen și cele electrice vor fi mai ieftine decât cele diesel încă din 2035. O parte importantă a întâlnirii a fost dedicată promovării exemplului californian în domeniu. Yannick Jadot a avut ca invitat de onoare o doamnă din California care a fost mândră să le prezinte europenilor noile reglementări adoptate pe 28 aprilie, având ca obiectiv ca până în 2036 în acest stat să se utilizeze numai camioane noi cu emisii zero. Măsura este însoțită de un plan de ajutor, în special companiile mici de transport rutier, pentru a-și reînnoi flotele. Iar măsura ar putea fi extinsă și la alte state americane.

Articole similare

Ad