Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Elefant.ro: EvoMag preia acțiunile deținute de Fribourg Investments

Retailerul online evoMag a devenit acționar majoritar al Elefant Online SA cu ajutorul Catalyst Romania Fund II, după preluarea participației deținută de Fribourg Investments, potrivit unui comunicat de presă.

Elefant Online SA, compania care deține retailerul elefant.ro, este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, cu peste două milioane de clienți, un Marketplace în care activează peste 400 de companii și un portofoliu de trei milioane de produse. Compania Elefant Online va avea ca structură de acționariat de 69% – EvoMag, 28% – Axxess Capital și 3% – acțiuni deținute de Elefant în nume propriu.

Tranzacția va fi finalizată în momentul în care vor fi aprobate condițiile de către Consiliul Concurenței, dosarul urmând a fi depus în următoare zile.

„EvoMag este deja cel mai mare furnizor din marketplace-ul Elefant, iar între cele două companii există sinergii importante care susțin dezvoltarea în paralel a ambilor retaileri. În același timp, piața de eCommerce din România , care a ajuns la maturitate, peste 50% dintre locuitori deja familiarizați cu cumpărăturile online, are nevoie de competitori puternici. De aceea, am considerat că o consolidare a celor două operațiuni va fi benefică atât pentru EvoMag și elefant.ro, cât și pentru utilizatorii eCommerce din România.”, a declarat Mihai Pătrașcu, fondator și CEO EvoMag.

Articole similare

Ad