Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

P3 Logistics Parks cauta spatii pentru noi parcuri logistice

P3 Logistics Parks a inceput anul 2016 cu aproape 220.000 de m2 de spatii logistice in constructie, in patru tari din Europa, aproape dublul suprafetei dezvoltate in 2015, de 113.000 m2, arata compania.
Cele mai multe spatii noi sunt pre-inchiriate si sunt constructii de tip Build-to-Suit, incluzand un nou centru logistic pentru PSA Peugeot Citroen in P3 Niedersachsenpark, in nord-vestul Germaniei. In anumite cazuri, cum ar fi in Republica Ceha, compania dezvolta spatii de depozitare pentru a acoperi deficitele de pe piata de profil.
 

Aceasta crestere in dezvoltarea de spatii noi este o continuare a performantelor obtinute de P3 in 2015, cel mai aglomerat an al companiei de la infiintarea sa, in 2001.
„Am inceput anul cu agenda de constructii plina – 11 cladiri in dezvoltare in patru tari diferite, terenuri cu aprobari pentru dezvoltarea a peste 1,3 milioane de m2 de spatii logistice si numeroase proiecte de tip Built-To-Suit in plan. In viziunea noastra, toate acestea ne ofera o pozitie buna in raport cu cresterea cererii din partea clientilor si ne vor asigura o dezvoltare durabila”, declara Ian Worboys, CEO P3.
In 2015, la inceputul anului, compania a achizitionat si portofolii noi de 467.000 m2 in Polonia si Romania. „In mai putin de 12 luni, am reusit sa asimilam proprietatile, sa asiguram un numar semnificativ de reinnoiri ale contractelor de inchiriere, sa crestem substantial gradul de ocupare pana la 97% si sa semnam un parteneriat cu Carrefour pentru un hub logistic de 81.000 m2 in parcul P3 Bucharest”, mai spune Ian Worboys.
Anul trecut, compania a inchiriat aproape 407.000 de m2 din cei peste 3 milioane de m2 aflati in portofoliul sau european si a semnat acorduri de innoire a contractelor de inchiriere pentru mai mult de 405.000 de m2. In intregul portofoliu, s-a inregistrat o crestere puternica a gradului de inchiriere, iar rata de ocupare a spatiilor P3 a urmat trendul ascendent din fiecare an, trecand de la 89% in 2013, la 91% in decembrie 2014, si 93% la finalul anului trecut. Compania a atins un grad de ocupare de 100% in Germania, Italia, Romania si Slovacia.
In prezent, compania se afla intr-o pozitie favorabila cresterii, datorita istoricului de generare a unui cash flow puternic, si randamentului excelent al capitalului. P3 se afla in cautarea unor locatii pentru noi parcuri logistice, dar si a unor portofolii pozitionate strategic in intreaga Europa. In concordanta cu aceasta strategie, in ianuarie, P3 a achizitionat un teren de 107.000 de m2 in Bavaria de Jos, in Germania, unde va construi 55.000 de m2 de spatii logistice, sub numele de P3 Gottfrieding.
Tot ca rezultate ale anului trecut, investitorul specializat si-a marit portofoliul de clienti de la 98 la peste 300 in noua tari si si-a extins echipa interna de la 48 la 110 angajati.
Pe langa crestere si expansiunea pe intreg continentul, P3 se concentreaza pe extinderea functionalitatilor si capacitatilor spatiilor sale logistice. Compania introduce si tehnologii inovatoare in constructia de noi cladiri, menite sa reduca impactul asupra mediului si sa le asigure clientilor reduceri semnificative ale costurilor operationale. Astfel, in iulie 2015, P3 a dezvoltat un prototip de depozit de ultima generatie, de 46.230 de m2, pentru ID Logistics in parcul P3 Mszczonów, care asigura o reducere semnificativa a consumului de energie, in special in iluminat si in consumul de apa.

Articole similare

Ad