Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL își concentrează atenția din nou asupra achiziționării companiei DB Schenker

Operatorul german de logistică DHL, parte a Deutsche Post, este capabil să integreze achiziții mari, afirmă Tim Scharwath, într-un comentariu referitor la o potențială privatizare a rivalului DB Schenker. Comentariul vine în legătură cu planurile actuale ale Deutsche Bahn de a-și vinde afacerea de logistică DB Schenker.

Conducerea Deutsche Bahn a fost instruită să se pregătească pentru o viitoare vânzare a DB Schenker, pentru a ușura datoriile împovărătoare ale operatorului rețelelor feroviare germane. Mai mulți analiști evidențiază DHL ca fiind un cumpărător evident dacă se iau în considerare considerațiile politice în ceea ce privește menținerea DB Schenker și a locurilor de muncă ale acesteia sub control german.

Primul lucru pe care îl analizează DHL este dacă, din punct de vedere strategic, are sens pentru grup această achiziție, nu pentru DHL Global Forwarding, ci pentru grup, a afirmat compania, știind cele cinci domenii de activitate ale Deutsche Post. Analiștii de capital au indicat grupul danez de expediții DSV ca fiind cel mai evident cumpărător, în cazul în care considerentele comerciale vor prevala într-o potențială vânzare a DB Schenker.

Cel mai mare expeditor din lume, elvețianul Kuehne + Nagel, a fost, de asemenea, considerat o soluție bună, dar mai puțin probabilă, deoarece acționarul majoritar al grupului, Klaus-Michael Kühne, este considerat, în general, extrem de reticent în ceea ce privește efectuarea de achiziții mari.

Articole similare

Ad