Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo vinde autobuze electrice pentru Namur, Belgia

Volvo Buses a primit o comanda pentru 11 autobuze hibride electrice si doua sisteme de alimentare  – ce vor fi furnizate de ABB – din partea municipalitatii din Namur, un oras din sudul Belgiei. Operatorul public TEC transporta anual peste 250 de milioane de pasageri, iar odata cu intrarea in exploatare a noilor autobuze electrice edilii locali spera sa reduca atat poluarea, cat si nivelul de zgomot.
Volvo 7900 hibride electrice pot functiona pana la 70% din timpul de operare cu energie electrica si asigura per total o economie a consumului energetic de 60% comparativ cu un autobuz diesel.
 

Bateriile sunt cu incarcare rapida si se pot incarca in doar cateva minute la capat de linie, iar energia eliberata pe traseu la franare este, de asemenea, recuperata.
Foarte important, emisiile de dixid de carbon sunt reduse cu 75-90%, in functie de tipul de combustibil utilizat. Pentru ca sistemul hibrid include si un mic motor diesel, care intra in functiune atunci cand este nevoie.
Autobuzele livrate catre TEC sunt oferite de Volvo cu service inclus, atat pentru vehiculele in sine, cat si pentru baterii si sistemele de incarcare, contra unui tarif fix pe luna.

Articole similare

Ad