Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toyota a extins gama de echipamente cu acumulatori litiu-ion

Cu focus continuu pe solutii inovative, Toyota Material Handling a anuntat extinderea gamei de stivuitoare electrice cu acumulatori litiu-ion.
Prima gama litiu-ion dezvoltata de Toyota in Europa in 2013 consta in trei stivuitoare pentru depozite: BT Levio LWE & LPE si pickerele BT Optio OSE. Acum, cinci noi serii fac parte din aceasta familie: motostivuitoarele BT Staxio SPE&SWE, reach-truck-urile BT Reflex RRE, autotractoarele (BT Movit TSE) si Traigo 48, primul stivuitor cu contragreutate Li-Ion.
 

„Investitia in Li-Ion este o investitie in viitor“, a spus Craig Walby, Director de Produse in cadrul Toyota Material Handling Europe, completand: „clientii beneficiaza astfel de un consum redus de energie, productivitate mare si simplificarea operatiunilor de manipulare.“
Tehnologia acumulatorului Li-Ion este benefica in special in operarile in mai multe schimburi.
Deoarece aceste baterii pot fi incarcate, schimbarea lor nu mai este necesara, asa cum nu mai este nevoie nici de baterii de rezerva sau camere de incarcare. In schimb, stivuitoarele pot fi reincarcate rapid in timpul pauzelor. Bateriile nu necesita intretinere, reducand astfel la minimum timpii de imobilizare, ceea ce inseamna o productivitate crescuta.
Acumulatorii litiu-ion au demonstrat ca pot oferi o reducere de 30% a emisiilor de CO2 fata de bateriile acid-plumb, oferind in acelasi timp o durabilitate de 3-4 ori mai mare decat a acestora, ceea ce le face o investitie buna, economica si ecologica.

Articole similare

Ad