Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GAC Van Life, conceptul chinezesc de rulote electrice

GAC, un producător auto chinez, a dezvăluit conceptul Van Life, al doilea din seria „Car Culture Series”, în cadrul Săptămânii Designului de la Milano 2023.

Van Life este un autovehicul de teren, autonom și cu emisii zero, conceput pentru călătorii pe distanțe lungi, ca o alternativă ecologică la călătoriile cu avionul.

Designul futurist al furgonetei, cu proporții simetrice de tip „one-box”, clapete retractabile pe roți și LED-uri pe toată lățimea la ambele capete, îi conferă un aspect extraterestru. În plus, sistemul autonom al vehiculului utilizează poziția stelelor de pe cer pentru navigație.

Reprezentanții francezi ai Milan Advanced Design Centre, Stephane Janin și Yann Jarsalle, ambii cu experiență în cadrul Alianței Renault Nissan, au colaborat la dezvoltarea exteriorului și a interiorului său. În viziunea GAC, roțile foarte speciale se adaptează la suprafețe diferite și amintesc parțial de transformările roboților japonezi OZN, precum Goldrake, al cărui designer Gosaku Ota a decedat la începutul acestui an. Van Life este, bineînțeles, și prietenos cu mediul înconjurător. Nu numai pentru că alimentarea cu energie este cu emisii zero, ci și pentru că materialele sunt durabile, adică reciclate și de lungă durată. Multe dintre componentele ușoare ale vehiculului sunt realizate din plastic, aluminiu și fibră de carbon. Interiorul furgonetei dispune de două locuri și un spațiu mare în spate, care poate fi transformat fără efort într-o zonă de dormit. „Cadrul orbital” care înconjoară cabina permite flexibilitatea de a monta sau agăța o varietate de elemente, cum ar fi smartphone-uri, tăvi de masă, compartimente de depozitare, genți și chiar un hamac. În partea din spate, este vizibil un hayon mare. Atunci când vehiculul este staționat, mesele și sertarele pot fi scoase din podea în aer liber pentru a spori dimensiunea vehiculului Van Life, cu pașaport chinezesc, dar și cu identitate europeană.

Articole similare

Ad