Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TX Logistik a cumpărat 115 vagoane noi de marfă pentru transport intermodal

Compania de logistică feroviară, parte a Mercitalia Logistics (Gruppo FS Italiane), a comandat 115 noi vagoane T3000 pentru transport intermodal, dintre care primele vor fi livrate la finalul verii.
Vagoanele moderne „pocket“ (concepute special pentru transport de semiremorci) sunt produse de compania slovacă Tatravagonka, au suspensie container de 30′, frâne cu acțiune rapidă și axe termostabile de ultimă generație. T3000 devine din ce în ce mai mult vagonul standard în transportul intermodal, potrivit TX Logistik, poate încărca atât semiremorci, cât și containere, și atinge o viteză maximă de 120 km/h. În plus, este foarte bine adaptat la sistemul de transbordare TX NiKRASA, cu care pot fi încărcate cu ușurință pe șină semiremorcile care nu pot fi manevrate cu macarale. Noua versiune 3.0 recent lansată nu mai are nevoie de o rampă, poate fi stivuită și a fost optimizată pentru transportul feroviar al semiremorcilor mega.

Odată cu noua achiziție, TX Logistik își îndeplinește obiectivul strategic de a-și crește cota de vagoane de marfă pentru transport intermodal la 50% din totalul flotei. În condițiile în care cererea tot mai mare de transport feroviar, determinată și de obiectivul politic de a extinde ponderea transportului feroviar de marfă până la 25% până în 2030, a dus la o penurie de material rulant, TX Logistik AG, având propriile vagoane, va putea să reacționeze mai flexibil la cererea de intermodal din rețeaua sa europeană, ce dispune de conexiuni în 11 țări.

Compania are filiale în Elveția, Austria, Danemarca și Suedia și birouri locale în Italia și propune soluții pentru trafic continental și maritim, precum și servicii personalizate de transport convențional de marfă. Vehiculele sale au realizat 9 miliarde de tone-kilometri în 2022 și au generat vânzări de 298 de milioane de euro.

Articole similare

Ad