Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Directiva privind detașarea lucrătorilor a intrat în legislația olandeză

Directiva privind detașarea lucrătorilor (Directiva 2020/1057/UE), care teoretic se aplică în majoritatea statelor membre de la 2 februarie 2022, intră de la 1 iunie 2023 și în legislația olandeză, așa cum informează asociația olandeză de transport și logistică TLN.

Reamintim că, potrivit acestei directive, vorbim de detașare atunci când conducătorul auto efectuează operațiuni de cabotaj sau de transport din țări terțe într-o altă țară decât țara de stabilire a angajatorului. Înainte de detașare trebuie făcută o notificare în IMI. În cazul în care conducătorul auto este detașat într-o țară în care condițiile de muncă sunt mai bune decât condițiile normale de muncă din țara lui, el are dreptul la acele condiții de muncă mai bune în timpul detașării.

Raportările către IMI trebuie făcute corespunzător și în timp util, iar șoferul trebuie plătit corect pentru munca sa, altfel firmele sunt pasibile de amenzi. O prezentare despre cum au implementat statele membre UE detașarea transnațională pentru șoferi va fi făcută vineri, 26 mai, în cadrul conferinței Tranzit de la Suceava de către Daniel Jinga, consultant fiscal KPMG.

Articole similare

Ad