Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fuso demarează producția noului eCanter în Europa

Fuso, filiala Daimler Trucks, a început producția noului eCanter în Europa. Cea mai recentă generație de camioane ușoare complet electrice, prezentată în septembrie 2022, este deja produsă în fabrica din Tramagal, Portugalia.

Potrivit anunțului Daimler Truck, uzina Mitsubishi Fuso Europe (MFTE) a produs peste 250.000 de camioane Fuso Canter începând din 1980. Acum, aceasta va asambla și generația următoare a modelului eCanter, lansată toamna trecută.

Vehiculul este disponibil în 42 de variante, inclusiv șase axe intermediare și o greutate totală cuprinsă între 4,25 și 8,55 tone. Înainte de eCanter-ul actual, prezentat în 2017, acesta era disponibil doar ca un camion de 7,49 tone, cu o axă intermediară de 3,40 metri. Generația următoare a eCanter-ului este propulsată de un motor electric de 110 kW sau 129 kW, în funcție de greutate, cu un sistem de tracțiune optimizat și un cuplu de 430 Nm. Viteza maximă este de 89 km/h (limitată electronic).

Peste 550 de vehicule din această serie sunt deja în mâinile clienților. Daimler Trucks și-a extins gama pentru a răspunde mai bine cerințelor și pentru a crește satisfacția clienților. Producția celei mai recente versiuni a eCanter-ului (a 5-a generație) a început în Kawasaki, Japonia, în primul trimestru, pentru piața japoneză și alte piețe din afara Europei.

Lanțul de valoare european depășește fabrica de asamblare de vehicule din Tramagal. Peste 50% din componentele camionului electric sunt furnizate de peste 90 de furnizori europeni. Fuso eCanter, produs în Tramagal, facilitează „tranziția” clienților către mobilitatea electrică, a declarat Karl Deppen, CEO al Daimler Truck Asia, sub a cărui conducere funcționează oficial filiala japoneză Fuso. „Cu acest lucru, facem un pas important către transportul neutru în ceea ce privește emisiile de CO2.”

Inițial, vânzările eCanter-ului fabricat în Portugalia vor începe în 17 piețe europene, inclusiv Franța, Spania, Portugalia, Italia, Regatul Unit, Irlanda, Germania, Austria, Elveția, Belgia, Cehia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Slovacia, Grecia și Polonia.

MFTE oferă locuri de muncă pentru aproximativ 500 de persoane în Portugalia. Din sfârșitul anului 2022, producția din Tramagal este neutră în ceea ce privește emisiile de carbon, așa cum subliniază Daimler Truck. Utilizarea energiei regenerabile a crescut semnificativ, iar compania intenționează să-și extindă sistemul fotovoltaic de la 350 la 600 megawați. Mai mult, a fost instalată o nouă stație de tratare a apei, care purifică și reciclează 60% din apa de proces pentru a fi refolosită în ciclul de producție.

Articole similare

Ad