Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Controale de frontieră în Slovacia în intervalul 24.05-8.06.2023

Slovacia va reintroduce temporar controalele la frontieră în perioada 24 mai-8 iunie, la toate punctele principale de trecere a frontierei și la aeroporturi.

În afară de controale la punctele principale de trecere a frontierei, o serie de puncte de trecere mai mici, unde nu se justifică efectuarea de controale, vor fi închise în această perioadă. Această măsură vine în contextul Conferinței internaționale pentru Securitate, Globsec, care va avea loc în capitala Bratislava între 29 și 31 mai. Scopul măsurii privind frontierele este de a efectua controalele cât mai ușor posibil. Cu toate acestea, se așteaptă întârzieri la intrarea și trecerea prin Slovacia.

Controalele temporare în contextul unor evenimente speciale din spațial Schengen

În trecut, au existat reintroduceri temporare repetate ale controalelor la frontieră în numeroase țări din spațiul Schengen – în special în perioadele de vârf ale pandemiei Covid 19 sau, de asemenea, în timpul crizei refugiaților din 2015. Evenimente mai mici, cum ar fi summiturile NATO, reuniunile G7 sau evenimentele sportive majore, au dus, de asemenea, în mod regulat, la reintroducerea temporară a controalelor în ultimii ani. Acestea au avut loc de obicei în mod aleatoriu și, de obicei, nu au dus la obstrucții uriașe din cauza timpilor de așteptare.

Articole similare

Ad