Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Belgienii cer autoritatilor romane investigarea eliberarii de certificate ITP in timp ce camioanele se aflau in alte tari

Autoritatile de control belgiene au sesizat autoritatile omoloage din Romania ca au descoperit camioane inmatriculate in Romania cu certificate ITP „false”, eliberate in zile in care camionul figureaza ca se afla intr-o parcare din Germania.
Totul a inceput de la un control de rutina a timpilor de conducere si odihna. Dupa verificarea cardului tahograf al soferului s-a descoperit ca data de eliberare a certificatului ITP era cu numai o saptamana-doua in urma, cand camionul aparea parcat in Germania.
 

Surse din Germania precizeaza ca politistii belgienii au descoperit deja peste 100 de situatii de acest gen, in mare parte fiind vorba de camioane bulgaresti si romanesti.
In acest moment, pe langa investigarea imprejurarilor in care firmele in cauza si-au obtinut certificatele ITP fara a prezenta si camionul la inspectie, autoritatile belgiene au impartasit situatia si autoritatilor omoloage din Germania si din alte tari vest-europene, pentru aacorda mai multa atentie acestor asaecte de control.
Mai multe despre aceste cazuri vom discuta cu ocazia ExpoTranzit, care va avea loc intre 21 si 23 aprilie, la Cluj-Napoca.

Articole similare

Ad