Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO ia atitudine pentru sustenabilitate în Campionatul European de Curse de Camioane 2023

Fidelă valorii sale de bază în materie de sustenabilitate, IVECO își aduce angajamentul față de decarbonizare în Campionatul European de Curse de Camioane FIA 2023 cu vehiculele sale cu emisii reduse și cu propulsie alternativă. IVECO participă la sezonul 2023 în calitate de sponsor tehnic al „Die Bullen von IVECO”, parteneriatul dintre echipa Schwabentruck și echipa Hahn Racing. Echipa concurează cu camioanele de curse IVECOS-Way-R, care au fost îmbunătățite în continuare pentru a oferi o performanță remarcabilă.

Jochen Hahn, de 6 ori campion european, conduce echipa Hahn Racing, din care face parte și fiul său Lukas Hahn. El concurează pentru a-și recâștiga titlul de campion, pe care l-a câștigat doi ani la rând în 2018 și 2019. Pilotul german Steffi Halm conduce echipa Schwabentruck pentru al cincilea sezon. Camioanele IVECO S-Way-R ale echipelor vor funcționa cu ulei vegetal hidrotratat (HVO) în toate cursele din campionat, oferind nivelurile ridicate de performanță care le caracterizează, reducând în același timp emisiile.

În calitate de Partener Oficial al Campionatului European FIA de Curse de Camioane pentru sezonul 2023, IVECO sprijină, de asemenea, Asociația Europeană de Curse de Camioane (ETRA) pentru al treilea an consecutiv, în drumul său către obiectivul net zero până în 2038, cu IVECO S-Way LNG, primul Pace Truck cu tracțiune alternativă din istoria FIA-ETRC. IVECO S-Way LNG, lider incontestabil în domeniul gazelor pentru transportul durabil pe distanțe lungi și construit pentru a obține o reducere semnificativă a consumului de combustibil și a poluării, va fi însoțit pe piste de un Truck Show unic: IVECO eTruck în versiune de cursă. Un prototip de camion de curse dezvoltat de echipa Hahn Racing cu sprijinul tehnic al ingineriei IVECO și cu contribuția esențială a IVECO Design Centre pentru proiectarea cabinei.

Vehiculul a fost prezentat într-o expoziție statică la primul Mare Premiu de Camioane al anului, pe 20-21 mai, la Misano, Italia, unde a fost în centrul atenției în paddock pe tot parcursul weekend-ului. IVECO eTruck va fi prezentat în cadrul unei prezentări dinamice la cursa de la Nürburgring, în Germania, pe 15-16 iulie. IVECO eTruck este un camion electric IVECO S-Way pentru sarcini grele echipat cu un eAxle spate de la FPT Industrial – marca soră a IVECO din cadrul Iveco Group și lider mondial specializat în tehnologii avansate de propulsie – care oferă o putere maximă de 840 kW.

Sistemul eTruck, ce are vârful de putere de încărcare de 522 kW, permite vehiculului să parcurgă întreaga distanță a unei curse tipice, cum ar fi cursele anterioare FIA ETRC. Vehiculul dispune de 4 baterii cu o capacitate totală de stocare a energiei de 252 kWh. IVECO S-Way LNG Pace Truck este alimentat cu bio-LNG stocat în două rezervoare de 540 l care conțin cel puțin 390 kg de bio-LNG lichid, asigurând o autonomie de până la 1.600 km fără realimentare.

Vehiculul generează emisii de oxid de azot și de particule în suspensie mult mai mici decât cele ale echivalentului diesel, reducând emisiile de CO2 cu până la 95% atunci când se utilizează biometan. Vehiculul va avea o livrea special concepută și va prezenta caracteristici personalizate, cum ar fi două balize rotative galbene, o bară luminoasă cu faruri cu LED, un bull bar iluminat din trei piese și balizele cu LED, impuse de reglementările tehnice FIA-ETRA.

Jochen Hahn aduce prima victorie a sezonului la Marele Premiu de la Misano sâmbătă, 20 mai, în prima cursă – care a început sub steag galben din cauza condițiilor dificile de pe pistă din cauza vremii extreme care au afectat grav regiunea Emilia-Romagna în zilele precedente-, Jochen Hahn a obținut victoria în fața lui Antonio Albacete și André Kursim. Steffi Halm, coechipiera IVECO, era și ea pe cale să urce pe podium, dar a fost nevoită să se retragă mai devreme. Într-o a doua cursă palpitantă a zilei, echipa HahnRacing a luptat din greu împotriva concurenților pentru a termina pe locul 5. Duminică, 21 mai, Jochen Hahn a profitat la maximum de condițiile perfecte de cursă ale zilei. În cursa finală, el a avut un start excelent și și-a împins camionul pe tot parcursul cursei până la linia de sosire, încheind cu o victorie și al doilea podium al weekend-ului pentru Team Hahn Racing. Prima rundă din 2023 a FIA ETRC a fost un succes pentru Team Die Bullen von IVECO, care a obținut locul 2 în clasamentul pe echipe. A doua rundă a Campionatului European FIA de Curse de Camioane va avea loc pe 10 și 11 iunie pe Slovakia Ring.

Articole similare

Ad