Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DHL Romania se concentreaza pe noi investitii in hub-uri din jurul aeroporturilor

Business-ul DHL din Romania inregistreaza cresteri de 10-15% anual, atat in ceea ce priveste cifra de afaceri, cat si in volume, potrivit Network Operations Manager al DHL Express, Luigi Vendrami.
"In urma cu 17 ani sistemul vamal care sta la baza curieratului international usa la usa era diferit, nu era niciun fel de informatizare, totul se facea manual, acum lucrurile sunt mult avansate. Din pacate din punct de vedere al infrastructurii Romania nu s-a schimbat deloc, insa volumul marfurilor a crescut, probabil ca este de 20 de ori mai mare. In prezent, ceea ce simtim noi este o crestere de 10-15% an de an si in volume si in cifra de afaceri, deci Romania este un business sanatos pentru DHL", a declarat Vendrami, in cadrul conferintei ZF Transport &Logistics 2016, precizand ca in 2015 compania a inregistrat o crestere de 15% a volumelor transportate international si 8% a cifrei de afaceri.
 

Aceasta crestere, explica directorul DHL, vine din dezvoltarea afacerilor clientilor existenti , dar si din parteneriate noi, precum si din cresterea online-ului, unul dintre motoarele logisticii internationale. In prezent, compania se concentreaza pe noi investitii in hub-uri din jurul aeroporturilor.
„De la noi pleaca zilnic 7.000-8.000 de piese la export, majoritatea catre destinatii din UE. Incercam sa investim in hub-uri in jurul aeroporturilor. Anul trecut am inaugurat centrul cargo din Timisoara si am dublat capacitatea centrului din Cluj. De cativa ani incercam sa gasim o solutie pentru o investitie greenfield la Otopeni sau in zona Baneasa. Sunt inca incercari, am trimis scrisori catre Ministerul Transporturilor, catre autoritati. Exista spatiu exista si planuri de dezvoltarepentru dezvoltarea segmentului cargo pentru aeroporturi , in schimb nu am gasit inca persoana care sa dea aprobarile finale. Recent am trimis o scrisoare catre primul ministru si urmeaza sa avem o intalnire sa vedem ce vom face. Am parcurs pana in prezent toti pasii“, a mai spus Luigi Vendrami.

Articole similare

Ad