Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un șofer român de camion a evitat un incendiu într-un tunel din Italia

Presa italiană relatează cazul unui șofer de origine română care a avut prezența de spirit de a acționa rapid pentru evitarea unui incendiu de proporții cu urmări grave. “În cel mai bun caz, mentioneaza publicatia Trasportoeuropa, incendiul ar fi avariat serios un tunel de pe Drumul Național 687 Pedemontana delle Marche și în cel mai rău caz ar fi provocat câteva victime.” Dar a fost evitat de șofer, un cetățean român în vârstă de 41 de ani, care a fost descris ca un „erou” de către pompieri.

Evenimentul a început la ora 08:45, pe 22 mai, când camionul articulat, care transporta polietilenă, se deplasa prin tunelul de la San Martino in Selva Nera, între Lunano și Sant’Angelo in Vado. Șoferul camionului și-a dat seama că în compartimentul motorului apăruseră flăcări, probabil cauzate de o scurgere de ulei sau de un scurtcircuit Astfel, șoferul a avut o reacție de moment să iasă din tunel și să oprească camionul articulat la prima parcare.

După ce a oprit camionul, șoferul a coborât, a dezlegat semiremorca, s-a urcat din nou pe tractor și a plecat cu el. Apoi a ridicat cabina și a stins focul cu stingătorul de la bord, iar în final a chemat pompierii. Stingerea completă a fost realizată de pompierii de la Macerata Feltria, care au lăudat apoi comportamentul „eroic” al șoferului camionului. Riscul era foarte ridicat, deoarece tractorul era alimentat cu gaz natural lichefiat, care, dacă ar fi luat foc, ar fi provocat o explozie, agravată de încărcătura de polietilenă. Un eveniment care ar fi provocat un dezastru în tunel. În cele din urmă, însă, nimeni nu a fost rănit, ci doar capul tractor a fost avariat.

Articole similare

Ad