Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Numire la varful Grupului GEFCO, in perspectiva unor posibile fuziuni si achizitii

Grupul GEFCO la numit pe Pavel Ilichev Vicepresedinte Executiv pentru Strategie si Finante si membru al Consiliului de Administratie. Anterior acesta a fost director adjunct al Administratiei Financiare a Cailor Ferate din Rusia (RZD), deci va aduce in noua companie expertiza sa financiara si bancara si experienta in transport si logistica, dar si cunostintele referitoare la piata ruseasca, strategica pentru dezvoltarea GEFCO, si va lua decizii strategice in ceea ce priveste aspectele financiare legate de fuziuni si achizitii. Pavel Ilichev s-a declarat bucuros sa se alature GEFCO deoarece, „dincolo de expertiza sa de renume in randul clientilor la nivel mondial, detine o situatie financiara solida, care ii ofera o buna pozitie pentru a pune in aplicare strategia ambitioasa de crestere intr-un domeniu mereu provocator“.
 

Pavel Ilichev a absolvit Academia de Stat pentru Construirea Instrumentelor Aerospatiale din Saint Petersburg si Liceul Economic din Saint Petersburg si Universitatea de Stat de Economie si Finante si si-a inceput cariera in domeniul financiar in 1997, cand a integrat InkomBank in Departamentul de Trezorerie. In 1999 s-a alaturat BaltUnexim Bank, in 2002-2003 a fost Seful Departamentului de Gestionare a Activelor la Ilim Pulp Enterprise, producator de celuloza si hartie, iar in 2003 a devenit Seful Trezoreriei companiei de transport feroviar si logistica Eurosib, apoi Director Financiar din 2006 pana in 2009, responsabil pentru managementul strategic si diversificarea activitatilor grupului, inclusiv dezvoltarea retelei de terminale pentru containere.
Din 2009 pana in 2015 a detinut functia de director adjunct al Administratiei Financiare a RZD, fiind responsabil de cooperarea dintre compania publica si pietele de capital rusesti si cele internationale, precum si de agentiile de rating si relatiile cu investitorii, dar si de trezorerie, managementul riscului si fuziuni si achizitii (M&A), finantare si executie.
Intre 2012 si 2015, Pavel Ilichev a fost nominalizat pentru „Top-50 cei mai buni directori independenti din Rusia”, care are ca scop premierea directorilor executivi cu experienta solida in management corporativ, finante si cele mai bune practici in companiile publice.

Articole similare

Ad