Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franta are si ea o lege a salariului minim, aplicabila de la 1 iulie

Pe 9 aprilie, in Franta a fost aprobata legea salariului minim, care se va aplica de la 1 iulie 2016 lucratorilor detasati.
Actul legislativ a aparut ca urmare a cererii formulate de companiile franceze ce acuza concurenta, pe care ele o considera neloiala, din partea transportatorilor din Europa de Est, si impune ca soferii straini care muncesc in Franta sa fie platiti conform salariului minim francez care se ridica la 9,61 euro brut pe ora.
Legea Macron se aplica atât companiilor de transport marfa, cât si companiilor de transport calatori, pentru soferii detasati in Franta, fiind similara cu MiLoG.
 

Asa cum arata un comunicat UNTRR, conform interpretarii IRU, noile dispozitii sunt aplicabile cabotajului si transporturilor bilaterale intracomunitare cu tara de destinatie/plecare Franta, in timp ce operatiunile de tranzit sunt exceptate. In acest moment, nu este clar daca legea se aplica tuturor operatiunilor de cabotaj si bilaterale de transport pe teritoriul francez, indiferent de conditionalitatea privind contractul direct asa cum prevede Directiva privind detasarea lucratorilor.
In acest context, UNTRR urmeaza sa verifice cu autoritatile franceze daca noile obligatii se aplica in momentul in care operatorul traverseaza frontiera franceza (asa cum este prevazut si in interpretarea extensiva a Directivei privind detasarea lucratorilor de catre Germania) sau in cazul in care trebuie sa existe un contract direct intre compania de transport si clientul sau.
Conform legii salariului minim din Franta, soferul detasat are dreptul la salariul minim francez si la alte elemente, in conformitate cu articolul 3 din Directiva 96/71/CE.

Articole similare

Ad