Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

25 Aprilie 2001 – 25 Aprilie 2016. 15 ani de prezenta pe Internet pentru BursaTransport

La 25 Aprilie 2001, la targul de transport de la Bucuresti, a fost lansata BursaTransport. Pe vremea aceea, conectarea la Internet se facea cu dial-up si cele mai multe site-uri erau doar de tip prezentare firma.
Prin platforma BursaTransport, am intentionat sa valorificam experienta acumulata pe acea vreme la Dacoda, in mai bine de 5 ani de expeditie rutiera. Doream sa oferim tuturor operatorilor de transport o cale facila de comunicare.
 

Sa avem posibilitatea de a comunica direct intre noi astfel incat sa nu mai existe lanturile ridicole de intermediari, cite 5-6 companii in lant intre clientul cu marfa si transportatorul cu camion. Aceste lanturi erau create de dificultatea comunicarii directe a partilor interesate si duceau evident, la surplus de costuri pentru client si presiune pe pretul de facturare pentru transportator.
Astazi, privind inapoi dupa 15 ani, putem constata ca succesul nu a fost o intamplare si nu a fost un noroc. Experienta in transport rutier ne-a ajutat sa proiectam o aplicatie conform asteptarilor: o bursa facuta de transportatori pentru transportatori. Este poate cea mai plastica si concisa formulare ce poate caracteriza proiectul BursaTransport pe acesti 15 ani.
Intre timp lucrurile au evoluat enorm insa in paginile noastre se regasesc in continuare formulele transante cu care am debutat: Am marfa de transportat! si Am camion liber!.
De la un desktop care in 2001 gazduia BursaTransport si era pozat in secretariatul Dacoda, astazi avem o platforma in cloud computing, extensibila zilnic functie audienta.
Din punct de vedere functional, sunt de punctat Tarifarul BursaTransport, care tine cont de greutatile admise pe axa motoare pe diversele categorii de drumuri, lista incidentelor de plata, nascuta dintr-o dorinta sincera de solidarizare a breslei in eliminarea rau platnicilor, succesul european pe care il constituie implementarea verificarii in timp real a licentelor si copiilor conforme, avand in vedere ca nicaieri in Uniunea Europeana nu mai exista un serviciu similar. Si nu in ultimul rand, tehnica evaluarii dislocarilor admisibile in raport cu distantele, element cheie care sta la baza selectiei raspunsurilor la cautarile de marfa si camioane.
Din pacate si mai ales in ultimii ani, a inceput sa conteze serios siguranta tranzactiilor incheiate cu ajutorul burselor electronice, din cauza proliferarii fraudelor. La acest capitol, BursaTransport nu numai ca este cot la cot cu bursele europene care conteaza, ci tehnologia pe care o aplicam in sensul securizarii accesului ne va aduce in scurt timp la posibilitatea prevenirii fraudelor, daca, bineinteles, utilizatorii folosesc platforma cu simt de raspundere.
Anual, constatam ca mii de firme de transport inceteaza consumarea serviciului nostru si mii de firme noi se inscriu in BursaTransport. Lista membrilor activi este precum un creuzet in fierbere, care oglindeste fenomenul ce se petrece in piata romaneasca a transportului rutier de marfa. Cu toata aceasta bulversare, piata creste si odata cu ea si numarul firmelor abonate la BursaTransport. De aceea, longevitatea pe piata transportului este o excelentza, iar noi am premiat, cu ocazia aniversarii celor 15 ani de fiintare, cele mai vechi 15 firme ce continua sa fie prezente in BursaTransport.
Pentru echipa BursaTransport, administrarea si dezvoltarea platformei a constituit si constituie o experienta ce depaseste interesul pentru un serviciu platit. Ne straduim in continuare ca excelenta sa fie atributul numarul 1 al serviciului BursaTransport.

sursa: BursaTransport

Articole similare

Ad