Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O noua sanctiune in Franta

Cu ocazia evenimentului ExpoTranzit de la Cluj s-a discutat despre o noua amenda pe care firmele de transport o pot primi in Franta, respectiv pentru pauza de 45 de minute efectuata in miscare de un sofer dintr-un echipaj. Aici Miron Sporea, vicepresedinte APTE 2002, a spus ca unele firme membre ale asociatiei au primit amenzi de 1.300 sau 1.600 de euro.
Roxana Ilie, reprezentanta UNTRR a aratat ca CE a lansat in aprilie o procedura de infringement si impotriva acestei noi prevederi din Franta, pentru care pana acum s-au dat si amenzi de 15.000 de euro.
 

Explicatia este ca exista o nota de orientare a CE in care se clarifica faptul ca este permisa pauza de 45 de minute luata de eco-sofer cand celalalt sofer conduce. „Si toate statele membre au aprobat aceasta nota de orientare, deci interpretarea francezilor este in contradictie cu Regulamentul 561. De aceea noi am solicitat CE sa includa in revizuirea acestuia toate normele de orientare si de clarificare pe care le-a publicat pe site, pentru a se evita astfel de interpretari la nivel national. Si asa, daca in textul Regulamentului se va preciza ca si pauza saptamanala normala se poate lua in cabina, se vor elimina si abordarile Frantei si Belgiei.“
Reprezentantul MT a solicitat transportatorilor sa-l informeze cand sunt amendati, pentru a face demersurile cuvenite pe langa autoritatile omoloage din alte state.

Articole similare

Ad