Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DSV Road vrea să-și dubleze volumul de transport verde din România față de 2022

DSV Road îl numește pe Mihai Teodorescu, Country General Manager Road, în funcția de Ambasador al Sustenabilității, vizând dezvoltarea diviziei Green Transport. Până la finalul anului, compania estimează o dublare a cererii pentru soluții de transport verde în România față de 2022, iar pentru următorii șapte ani își propune reducerea cu până la 40% a emisiilor de CO2. De aceea divizia Green Transport este o parte strategică a activități sale.

Mihai Teodorescu se declară onorat să fie Ambasador al Sustenabilității și își propune să dezvolte transportul mai prietenos cu mediul și să faciliteze tranziția către un viitor mai verde. Și, deși piața serviciilor de transport verde este la început în România, reprezentantul DSV se așteaptă ca ea să crească rapid în scurt timp. Mai ales că alinierea la standardele și directivele Uniunii Europene a dus la o creștere a interesului companiilor, în general multinaționale, pentru reducerea cantității de CO2 și pentru implementarea soluțiilor Green Transport de la DSV Road, printre care monitorizarea cantității de CO2 prin cea mai avansată tehnologie de analiză – CO2 Reporting Tool – folosirea biocombustibilului în transportul rutier, optimizarea lanțului de aprovizionare pentru reducerea amprentei de carbon sau folosirea grupajelor de mărfuri, care permit utilizarea la maximum a spațiului disponibil în semiremorcă și care în 2023 vor avea o creștere de 30%, potrivit estimărilor DSV Road. O planificare atentă, cu un program predictibil datorat timpului fix de tranzit și programărilor fixe pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor și minimizarea kilometrilor în gol ajută și ele la reducerea CO2.

Mihai Teodorescu mai este de părere că trebuie încurajate și investițiile durabile în viitorul transportului verde rutier, inclusiv în producția de biocombustibil, dar și în dezvoltarea infrastructurii necesare pentru camioane electrice.

Soluția DSV de raportare a emisiilor de CO2 oferă o imagine de ansamblu și o analiză completă a datelor privind emisiile din lanțul de aprovizionare, cu rapoarte fiabile și precise, datorită colaborării cu una dintre cele mai importante companii din domeniu, EcoTransIT World. În plus, prin parteneriatul cu Gold Standard firmele pot susține programe de reducere a emisiilor de carbon în întreaga lume, mai ales în mediile defavorizate. Iar la nivelul grupului DSV este disponibil un fond de finanțare în valoare totală de un miliard de coroane daneze (peste 134 de milioane de euro), din care pot fi atrase investiții în programe de ESG, de reducere a CO2 și de protejare a mediului. La un astfel de proiect lucra și DSV România, care este optimistă că va obține astfel de fonduri nerambursabile pentru a reduce amprenta de carbon prin sprijinirea câtorva subcontractori să cumpere camioane electrice sau, pe viitor, camioane pe hidrogen. În acest mod, compania ar putea factura separat kilometrii verzi și i-ar putea promova, pentru a atrage clienți interesați de reducerea amprentei de carbon și de prețul oferit.

Articole similare

Ad