Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Goodyear, furnizor exclusiv pentru LMP2 și LMGT3 în cadrul cursei de anduranță de la Le Mans

Goodyear este și în acest an partener al uneia dintre cele mai prestigioase curse la nivel mondial, cea de la Le Mans, din Franța.

Astfel, pe 10-11 iunie 2023, Goodyear se va alătura celor mai bune echipe, în cadrul binecunoscutei curse de anduranță, unde sunt testate rezistența, viteza și abordările tactice, cu scopul de a parcurge o distanță cât mai mare în cele 24 de ore.

În cadrul ediției din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans, modelul Nascar Next Gen Chevrolet Camaro ZL1 al proiectului Garage 56 va fi echipat cu pneuri de curse cu funcția inteligentă de înregistrare în timp real a presiunii și temperaturii. Garage 56 este o categorie specială, single-entry, pentru monoposturi concept cu technologii avansate.

Proiectul Garage 56 reprezintă o colaborare între Nascar, Hendrick Motorsports, Chevrolet și Goodyear. Pneurile speciale Garage 56 au fost dezvoltate pe două continente, fiind testate pentru aproximativ zece mii de kilometri în cadrul celor 10 sesiuni de teste desfășurate în ultimele

12 luni, în cadrul pregătirilor preliminare pentru Le Mans.

Anvelopele Goodyear Racing dispun de un senzor pasiv inovator, fără baterie, care este integrat în anvelopă în timpul producției. Acest senzor este conectat la Goodyear Sightline, tehnologia inteligentă Goodyear care furnizează date în timp real despre anvelope către Hendrick Motorsports, pe durata cursei. Inginerii și piloții vor putea folosi datele oferite de pneuri cu privire la presiune și temperatură pentru a optimiza performanța monopostului prin ajustarea în timp real a setărilor automobilului, dar și a stilului de pilotaj.

Înainte de alinierea la grila de start pentru cursa de anduranță de 24 de ore de la Le Mans, echipele dedică mii de ore etapei de pregătire. În cadrul cursei din acest an vor fi folosite peste 2.500 de anvelope Goodyear, care vor fi transportate în 10 camioane, iar peste 65 de membri ai echipei Goodyear se vor deplasa la Le Mans pentru a sprijini echipele concurente. În ultimii ani, Goodyear a încercat să reducă numărul total al anvelopelor folosite, obiectiv de care se apropie prin dezvoltarea și rafinarea tehnologiei dpentru diferite condiții meteorologice. Acest aspect se reflectă și în gama premiată de anvelope pentru carosabil, concepute pentru  numeroase situații meteorologice.

Fiecare echipă are alocate șase seturi de anvelope netede pentru antrenamente și 14 seturi pentru cursă și calificări. Numărul de pneuri de ploaie nu este restricționat.

Având în vedere rezultatele excelente din trecut, Goodyear este și în acest an singurul furnizor de anvelope pentru categoria LMP2 atât în Campionatul Mondial FIA WEC, cât și pentru European Le Mans Series. Mai mult, în urma semnării unui contract pe 3 ani, începând cu 2024, Goodyear va deveni furnizor exclusiv și în categoria LMGT3. Pentru această categorie, Goodyear va dezvolta anvelope complet noi, bazându-se pe experiența vastă în categoriile internaționale GT3 și GTE. Astfel, unele dintre cele mai cunoscute și mai căutate mărci de mașini sport din lume vor fi echipate cu anvelope Goodyear, consolidând astfel poziția de lider al producătorilor de anvelope în ceea ce privește motorsportul internațional. Le Mans ocupă un loc fruntaș în calendarul Campionatului Mondial de Anduranță FIA, fiind un circuit de mare viteză, care beneficiază de unele dintre cele mai avansate tehnologii și la care iau parte cei mai talentați piloți din motorsportul mondial.

Articole similare

Ad