Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autoritățile bulgare fac bani frumoși din taxarea camioanelor care stau în coadă la Ruse: 25 EUR/camion. Bulgarii plătesc doar 15 EUR.

Mai mulți transportatori ne-au informat că accesul către ieșirea din Bulgaria către România este direcționat obligatoriu printr-o parcare înainte de a intra în vamă. Taxa de parcare este de 25 de euro sau 130 de lei pentru camioanele românești, indiferent dacă șoferul vrea sau nu să intre în parcare, indiferent dacă autovehiculul staționează 1 minut sau 24 de ore.

Este adevărat că în ultima perioadă cozile între Ruse și Giurgiu depășesc frecvent 10 ore, uneori și 15-18 ore, astfel că o parcare cu toalete civilizate și posibilități de a cumpăra ceva de băut sau de mâncare este binevenită pentru șoferii de camion și apariția unei astfel de parcări ar trebui dată ca exemplu și autorităților române pentru îmbunătățirea condițiilor de așteptare la punctele de trecere a frontierelor, dacă alte posibilități de reducere a timpilor de așteptare în frontiere nu se găsesc. Problema este că tariful de parcare este destul de piperat și, mai mult, este stabilit discriminatoriu între bulgari și străini. Astfel, străinii plătesc 25 de euro, iar bulgarii, 15 euro, ceea ce este ilegal în Uniunea Europeană.

În plus, taxa se achită doar cash, iar cine nu are cash este luat cu mașina până la un bancomat din apropiere să scoată bani și să plătească.

Revista Tranzit a sesizat situația ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, Ministerului Transporturilor din România, Ambasadei Române la Sofia și biroului Comisarului European al Transporturilor, Adina Vălean.

Reamintim pentru cei care își doresc ca România să intre mai repede în Schengen și să evităm să mai stăm la astfel de cozi la frontiere, accesati https://www.em360.ro/parlamentul-european-a-deschis-petitia-pe-schengen-pentru-sustineri/

Si semnati petiția de accedere a României în Schengen. Sunt încă mai puțin de 1.200 de semnatari la acest moment.

Articole similare

Ad