Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Parteneriatul între NIO și Shell vizează inaugurarea primelor stații de schimb de baterii în Europa

NIO și Shell au anunțat recent extinderea parteneriatului pentru deschiderea primelor stații de schimb de baterii în Europa.

Scopul acestui parteneriat constă în implementarea și operarea instalațiilor de încărcare cu schimb de baterii NIO, cunoscute sub numele de Power Swap Station 2.0. Stațiile de schimb de baterii permit utilizatorilor să schimbe bateria vehiculului electric în câteva minute, eliminând timpul necesar pentru încărcare.

Inițial, NIO a lansat stațiile de schimb de baterii în China, ajungând la 700 de stații până la finalul lui 2021.

Deocamdată, companiile nu au furnizat informații cu privire la locațiile următoarelor stații din Europa, însă plănuiesc să deschidă mai multe stații de schimb de baterii în țări, precum Norvegia și Danemarca, cu toate că există deja câteva implementate.

Prima stație europeană rezultată din acest parteneriat a fost deschisă în Harmelen, Olanda, lângă o stație de benzină existentă Shell.

O stație de schimb de baterii NIO are dimensiunea a două locuri de parcare și poate efectua până la 312 schimburi pe zi, având capacitatea de a încărca până la 13 baterii cu o putere cuprinsă între 20 și 80 kW.

În prezent, NIO deține alte patru stații de schimb de baterii în Țările de Jos (Apeldoorn, Den Hoorn, Tilburg și Utrecht), iar în total 16 stații de schimb de baterii în întreaga Europă. Compania intenționează să instaleze cel puțin 100 de stații de schimb de baterii în China până în 2025 și să pună în aplicare testarea pilot din 2022 a schimbului de baterii în Europa.

Astfel, acest parteneriat între NIO și Shell deschide noi posibilități pentru utilizatorii de vehicule electrice în Europa, oferindu-le o opțiune rapidă și convenabilă pentru încărcarea bateriilor.

Articole similare

Ad