Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cinci ani de inchisoare pentru angajare ilegala de soferi non-UE in Belgia

In Belgia s-a incheiat procesul Kulak, care a dus in boxa acuzatilor 12 persoane acuzate de dumping social. Dintre acestia, 11 au fost gasiti vinovati de Curtea Criminala de la Liege, fiind condamnati la inchisoare de la sase luni la cinci ani. Cel mai mult au primit doi dintre acuzati (A.Y., de 45 de ani, si M.Kulak, de 54 de ani), care au fost condamnati la 60 si, respectiv, 40 de luni de inchisoare si au primit amenzi de peste un milion de euro. Institutiile statului belgian abilitate sa incaseze contributii sociale au stabilit prejudicii de 438.679 de euro si, respectiv, 381.282 de euro, care urmau sa fie recuperate de la cei doi acuzati.
 

Inca din 2010, invinuitii au angajat o echipa de soferi turci si bulgari care traiau ilegal in Belgia, la doua firme fictive de transport, una slovaca si alta bulgara, ce erau subcontractate de mai multe companii belgiene de transport.
Invinuitii au produs mai multe documente false care sa permita soferilor non-belgieni sa ramana in aceasta tara mai mult de trei luni, cat este termenul legal. Tot falsificate au fost si contractele de angajare ale soferilor, care aratau ca acestia se aflau in prima lor zi de munca, astfel ca nu puteau arata activitatea anterioara privind timpii de condus si odihna.

Articole similare

Ad