Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Chinezii au intrat în Polonia cu camioane electrice

Armatus, o filială a Inter Cars, este distribuitor al camioanelor și furgonetelor BYD. Rețeaua de dealeri BYD Truck va include 5 puncte în Polonia până la sfârșitul acestui an, care vor vinde și vor asigura service-ul vehiculelor.

„Polonia, fiind a patra piață ca mărime pentru vânzările de camioane din Europa, reprezintă o oportunitate extraordinară de creștere pentru camioanele electrice BYD”, explică directorul general al BYD Europe pentru vehicule comerciale, Isbrand Ho. Rețeaua de service va fi construită de Inter Cars. Directorul general al Armatus, Slawomir Rybarczyk prezice faptul că cererea de vehicule electrice va crește cu pași repezi.

Datele Asociației Poloneze a Industriei Auto arată că electrificarea transportului greu se află abia la început. Pe parcursul întregului an 2022, în Polonia au fost înmatriculate 26 de autovehicule electrice cu un masă maximă admisă de peste 3,5 tone, iar în primele patru luni ale acestui an au fost înmatriculate 36 de vehicule, dintre care 29 de van-uri Ford, patru Volvo, două Renault și un Scania. Flota totală cuprinde 38 de camioane electrice de până la 6 tone masă maximă admisă și 21 de unități de peste 6 tone.

Inter Cars activează pe piața poloneză de peste 30 de ani și este listată la bursă din 2004. Este, de asemenea, importator de camioane Isuzu și Ford. BYD este specializată în construcția de mașini electrice. În 2014, compania a încercat să vândă autobuze electrice către MZA Varșovia, dar Solaris a arătat la momentul respectiv că prețurile furnizorului chinez erau anormal de scăzute.

Transportatorii sunt sceptici în ceea ce privește electrificarea transportului pe distanțe lungi. Conform calculelor unui transportator polonez, dacă ar dori să electrifice jumătate din flota sa, ar avea nevoie de 70 MWh de energie, ceea ce ar priva întregul oraș Tychy, unde are autobaza, de energie electrică.

În plus, camioanele electrice sunt puțin mai grele decât cele diesel și există temeri și în ceea ce privește siguranța stingerii unui eventual incendiu apărut la camioanele electrice.

Articole similare

Ad