Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se deschide oficial procedura falimentului Euroins România. Polițele Euroins mai sunt valabile până la 8 septembrie 2023.

Tribunalul București a confirmat astăzi starea de insolvență constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., prin Decizia nr. 262/17.03.2023. Astfel, după ce Curtea de Apel București a respins, în două rânduri, solicitarea firmei de asigurări de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul București a hotărât să deschidă procedura falimentului Euroins.

În acest context, potrivit legislației în vigoare, ASF anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile doar 90 de zile începând de astăzi, respectiv până la 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la 7.11.2023). Astfel, după împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi.

ASF amintește că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA).

Pentru a asigura echitatea în relația cu toți petenții, FGA înregistrează și analizează cererile în ordinea primirii acestora.

Statusul cererilor de plată poate fi urmărit online pe site-ul Fondului.

Consiliul ASF a hotărât, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizația de funcționare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvență a societății, în condițiile existenței unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei și a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.

În perioada 2020-2023, Autoritatea a desfășurat mai multe acțiuni ample de control, finalizate cu sancțiuni confirmate, la rândul lor, de instanțele competente.

Articole similare

Ad