Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Angajatii XPO protesteaza pentru pierderea locurilor de munca

Compania de logistica XPO Logistics a fost acuzata de „lipsa de strategie in integrarea noilor linii de business“ de asociatia sindicala internationala Teamsters, care a ajutat la organizarea unui protest al angajatilor din SUA si Europa ai XPO Logistics, cu ocazia reuniunii actionarilor companiei din Greenwich, Connecticut, de pe 11 mai.
XPO nu a formulat inca niciun raspuns acuzatiilor aduse si nici nu a comentat situatia.
 

Acuzatiile survin mai multor preluari efectuate de companie, inclusiv cea a firmei Con-way din SUA, dar si a companiei franceze Norbert Dentressangle. O delegatie formata din angajati ai XPO si reprezentanti ai sindicatelor a cerut o intalnire cu Bradley Jacobs, CEO-ul XPO Logistics pentru a discuta problemele angajatilor.
Intr-o declaratie realizata inaintea intalnirii de la Greenwich, Teamsters, o asociatie a sindicatelor formata prin fuziunea mai multor filiale locale si regionale a declarat ca integrarea noilor afaceri XPO a creat un semnificativ risc financiar si operational pentru companie si investitorii sai. In plus, XPO se pare ca a tratat necorespunzator fostii angajati ai Con-way cand s-au inchis mai multe terminale, dar si prin refuzul de a negocia cu acestia.
„Este prima data cand angajatii au pornit o actiune de acest gen la XPO. Compania trebuie sa asculte“, a spus Steve Cotton, secretarul general al International Transport Workers Federation (ITF).
De asemenea, operatorul de logistica a incalcat promisiunea de a nu concedia angajati cel putin 18 luni de la achizitia Norbert Dentressangle. Insa, imediat dupa preluare, compania a anuntat concedierea a 190 de oameni din LTL, care ar fi insemnat o economie considerabila pentru companie. Acest lucru a dus in aprilie la actiuni de protest la compania din Franta. Aici, greva s-a extins la 20 din cele 75 de locatii ale companiei din tara si au fost implicati circa 15% dintre angajati.

Articole similare

Ad