Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nissan preia 34% din actiunile Mitsubishi pentru 1,9 miliarde de euro

Producatorul auto nipon Nissan Motor Co va prelua, printr-o majorare de capital, 34% din actiunile Mitsubishi Motors Co, pentru 1,9 miliarde de euro. Cele doua companii japoneze au semnat deja un acord de baza in acest sens.
Cele doua companii sunt de cinci ani partenere: Nissan produce berline pentru Mitsubishi Motors, care la randul sau produce mini-vehicule pentru Nissan. In topul celor mai mare constructori auto niponi, Nissan ocupa locul patru iar Mitsubishi Motors locul sase.
 

Nissan si Mitsubishi au hotarat sa colaboreze in continuare in arii precum platforme comune de vehicule, tehnologie comuna, achizitii sau fabrici comune. Tranzactia in urma careia Nissan va deveni cel mai mare actionar la Mitsubishi Motors este una de tip „win-win“, a declarat Carlos Ghosn, director executiv si presedinte Nissan.
Potrivit termenilor tranzactiei, Nissan va cumpara un pachet de 506,6 milioane noi actiuni ordinare la un pret de 468,52 de yeni per titlu, adica un total de 237,36 miliarde yeni (1,9 miliarde de euro). Decizia Nissan de a achizitiona un pachet important de actiuni din grupul Mitsubishi marcheaza cea mai noua expansiune a modelului de Alianta promovat de grup, model construit in jurul celor 17 ani de parteneriat cu Renault. Compania mai are actiuni sau parteneriate si cu Daimler sau AvtoVaz. Procesul de achizitie a actiunilor urmeaza sa se definitiveze pana la finalul anului.

Articole similare

Ad