Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conferinta Tranzit de la Iasi clarifica cum trebuie remunerati soferii dupa aprobarea directivei europene privind detasarea de personal

Pe 9 iunie, in cadrul conferintei Tranzit de la Iasi, reprezentantul Inspectiei Muncii, Catalin Tacu, va explica daca noua directiva europeana privind detasarea de personal, programata pentru a fi discutata in Parlamentul European pe 28 mai a.c., se refera si la soferii care fac transport international.
Reamintim ca proiectul de directiva prevede ca lucratorii detasati sa isi desfasoare activitatea in alte tari europene trebuie sa aiba aceleasi conditii de retribuire ca lucratorii similari din tarile respective.
 

Asta inseamna ca trebuie platiti, cata vreme se afla pe teritoriul tarii respective, cu salariul minim prevazut in legislatia tarii respective (sau cu cel prevazut in contractele colective de munca pe ramura). In plus, lucratorii detasati trebuie sa primeasca aceleasi bonusuri pentru lucrul peste program/pe timp de noapte sau aceleasi prime pentru Pasti/Craciun sau alte Sarbatori legale cum prevede contractul colectiv de munca pe ramura din tara respectiva.
Cum se poate respecta asemenea conditii in cazul soferilor, daca va fi cazul, ne va explica Catalin Tacu, reprezentantul Romaniei la intalnirile cu reprezentantii Ministerelor Muncii din celelalte tari europene, in cadrul conferintei Tranzit care va avea loc la Iasi, pe 9 si 10 iunie, la Hotel Unirea.

 

Articole similare

Ad