Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AMTB, beneficiar al proiectului european CISMOB

Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti (AMTB) a castigat, in calitate de partener beneficiar, proiectul CISMOB – „Platforma de cooperare informativa pentru emisii scazute de carbon si mobilitate sustenabila“. Proiectul a participat la primul apel de proiecte al programului de cooperare inter-regionala Interreg Europe, iar alaturi de AMTB au participat ITS Romania si alti parteneri din Portugalia, Spania si Suedia.
 

CISMOB isi propune sa identifice solutii inovative de reducere a impactului activitatii de transport asupra mediului si de diminuare a amprentei de carbon, printr-o mai buna utilizare a infrastructurii, folosind tehnologii din domeniul IT/sisteme inteligente de transport. Proiectul se va axa pe intelegerea, promovarea si sprijinirea implementarii si dezvoltarii politicilor nationale si regionale in domeniul transporturilor, cu precadere a celui urban. Se vor organiza conferinte, ateliere, seminarii cu scopul de a face schimb de experienta si de a invata practicile de gestionare durabila a transportului urban, cu implicarea autoritatilor responsabile, a institutiilor si a cetatenilor.
Durata proiectului este de 48 de luni, incepand cu aprilie 2016. Bugetul total alocat CISMOB este de 1.044.777 euro, din care 85% este contributie nerambursabila din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regionala). Bugetul AMTB este de 123.200 de euro.

Articole similare

Ad