Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectia Muncii, amenzi pentru transportatorii din portul Agigea

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 470.000 de euro intr-o saptamana si a verificat transportatorii care ajung in Portul Agigea.
Astfel, in perioada 23.05 – 27.05.2016, au fost efectuate mai multe actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 2.059.900 de lei (457.755 de euro), fiind depistate 118 persoane care lucrau la negru, se arata intr-un comunicat al institutiei.
 

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1.640.900 de lei din care 900.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 3 propuneri de cercetare penala. In total, au fost sanctionati 400 de angajatori.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 419.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 46 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.Au fost sanctionati 773 de angajatori in domeniu.
”Suntem in plina campanie de control si verificare a angajatorilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transporturilor. Dat fiind importanta comerciala si chiar strategica a Portului Constanta Sud – AGIGEA, am derulat o actiune ampla pentru a verifica si modul in care angajatorii respecta prevederile legale cu privire la munca prestata de conducatorii auto in baza contractului individual de munca, organizarea timpului de munca si de odihna a conducatorilor auto, munca suplimentara, munca de noapte, repausul saptamanal si concediul de odihna, acordarea tuturor drepturilor salariale si plata acestora pentru munca prestata, existenta documentelor tehnice ale autovehiculului”, a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad