Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco Stralis XP/NP: o solutie de transport sub aceeasi cabina Hiway

Iveco lanseaza in aceasta saptamana, in prezenta catorva mii de jurnalisti, clienti, dealeri si vanzatori, un nou Stralis, la care accentul nu se pune pe cabina, asa cum afirma Brand Managerul Iveco, Pierre Lahutte, ci pe costul de exploatare, pe nivelul de poluare, pe servicii care sa raspunda cat mai bine nevoilor clientilor.
Plecand de la ce stie sa faca mai bine, grupul motopropulsor, Iveco a adus mai multe modificari la motor, transmisie, axa spate si anvelope, astfel incat consumul de combustibil sa scada cu pana la 11%.
 

Pe langa motorul diesel imbunatatit, Iveco propune cu mult entuziasm primul camion de cursa lunga cu motor exclusiv pe gaz (de 400 CP), care atinge o autonomie de 1.200-1500 km. Stralis NP (Natural Power) este si primul camion pe gaz cu cutie automata cu 12 trepte.
Convinsi ca gazul reprezinta viitorul, dupa ce anul trecut mai putin de jumatate din autobuzele urbane vandute au motoare diesel, reprezentantii Iveco Franta au semnat, chiar in ziua lansarii, un contract pentru achizitia a 200 de camioane Iveco Stralis NP. Clientul, un cunoscut distribuitor francez de produse alimentare, a afirmat, la semnarea contractului, ca a studiat impreuna cu clientii sai modelul de business al unei distributii pe gaz si toti au decis sa faca acest pas, cu atat mai mult cu cat in Paris si in alte metropole europene nu se mai permite accesul in oras al camioanelor diesel. „Clienti precum Carrefour, Casino, Nestle, Unilever etc. vor ca transportul produselor lor sa se realizeze cu emisii de CO2 cat mai mici, zero daca se poate”, a precizat primul client al Stralis NP, model din care Iveco sera sa vanda circa 1.000 de unitati pana la sfarsitul anului.
Eforturile pentru reducerea costurilor de exploatare (TCO) – prin noul Stralis XP (cu motor imbunatatit, transmisie noua HiTronix cu Hi Cruise, sistem predictiv de schimb al treptelor de viteza, axa spate noua si sisteme electrice modificate pentru cresterea eficientei energetice) – si eforturile de reducere a CO2, materializate mai ales prin noul camion Stralis NP cu propulsie pe gaz, se regasesc in noul slogan al Iveco: „Campionul TCO2”.
Mai multe informatii despre noile modele de Iveco Stralis puteti citi in numarul din iulie al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad