Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii preconizeaza o stagnare a angajarilor in trimestrul trei din 2016

Intentiile de angajare referitoare la trimestrul III/2016 sunt cele mai puternice din ultimii opt ani, potrivit angajatorilor romani chestionati pentru cea mai recenta editie a Studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca. Din pacate, in sectorul Transport, depozitare si comunicatii se preconizeaza o stagnare a activitatii de angajare in perioada iulie-septembrie 2016.
 

Aproape trei din 10 angajatori romani preconizeaza cresteri ale numarului total de angajati in perioada iulie – septembrie 2016. Dintre cei 625 de angajati intervievati, 29% indica intentia de a-si creste numarul total de angajati in intervalul iulie – septembrie 2016, doar 7% anticipeaza reduceri, in timp ce 64% nu prevad schimbari, ceea ce rezulta intr-o Previziune Neta de Angajare de +22%. Dupa ajustarea datelor pentru eliminarea variatiilor sezoniere, Previziunea este de +16%, cea mai puternica din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) si printre primele cinci din toate cele 43 de tari si teritorii cuprinse in studiul global.
In intervalul iulie – septembrie se prognozeaza cresteri ale numarului total de angajati in opt din cele 10 sectoare de activitate analizate in Romania. Cele mai robuste planuri sunt raportate de angajatorii din sectorul Industrie prelucratoare, unde Previziunea Neta de Angajare de +36% reflecta intentii de angajare solide, care egaleaza pentru prima data cele mai optimiste prognoze formulate in sector, cele din trim. II/2008, cand studiul a debutat in Romania. In sectorul Transport, depozitare si comunicatii se preconizeaza o stagnare a activitatii de angajare, data fiind o Previziune Neta de Angajare de 0%. Aceasta slabeste cu 4, respectiv 10, puncte procentuale comparativ cu trim. II/2016, respectiv trim. III/2015, fiind cea mai slaba raportata in sector din trim. IV/2013 incoace.
Studiul Manpower include aproape 59.000 de angajatori din 43 de tari si teritorii, carora le sunt masurate trimestrial intentiile de a-si creste sau de a-si diminua numarul total de angajati pe parcursul trimestrului urmator. Pentru Romania, cercetarea de teren s-a derulat in intervalul 20 aprilie – 3 mai 2016 pe un esantion reprezentativ de 625 de angajatori. Rezultatele obtinute au o marja de eroare de +/-3,9%.

Articole similare

Ad