Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeana a declansat procedura de infrigement asupra Frantei

Comisia Europeana (CE) a declansat procedura de infrigement asupra Frantei, din cauza aplicarii legii salariului minim – Loi Macron – la operatiunile de transport international. Uniunea Transportatorilor Rutieri Internationali (IRU) saluta aceasta decizie, dupa ce in urma cu trei zile a organizat un protest la Bruxelles, alaturi de asociatii ale transportatorilor din mai multe state europene, inclusiv din Romania (prin UNTRR).
 

„Comisia Europeana a luat decizia corecta. Prevederi legale neclare luate la nivel national, asa cum este cazul Loi Macron, nu fac decat sa impovareze carausii atat din punct de vedere administrativ, cat si financiar“, a declarat Michael Nielsen, delegatul general al IRU la Bruxelles.
Mai mult, IRU solicita CE urgentarea procedurii de infirgement cat de repede posibil, pentru a clarifica lucrurile pentru transportatori. „Am vazut CE luand pozitie impotriva Germaniei si Frantei. Aceste actiuni trebuie vazute ca un avertisment pentru alte state membre. Este clar ca masuri unilaterale opace care, in acelasi timp, submineaza principiile pietei unice si ale libertatii nediscriminate de miscare nu sunt tolerate de Comisie“, a mai adaugat delegatul IRU.

Articole similare

Ad