Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii din FORT au decis sa predea la MT licentele de trasee interjudetene si sa acceseze piata in mod direct

Reprezentantii companiilor de transport pasageri din Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), intruniti intr-o sedinta de urgenta organizata la Poiana Brasov, in 16 iunie 2016, au decis sa predea licentele de transport aferente curselor regulate interjudetene catre Ministerul Transporturilor (MT), urmand sa acceseze piata in mod direct. Astfel, operatorii doresc sa iasa din zona reglementata excesiv, controlata abuziv si taxata inechitabil, in care nu se lovesc decat de concurenta neloiala si ilegala, sub protectia institutiilor statului, se arata intr-un comunicat FORT.
 

In acelasi timp, operatorii nu vor mai avea obligatia de a suporta din bugetul propriu transportul persoanelor din categoriile defavorizate (pensionari, veterani etc.), pentru a astepta apoi banii de la MT cu lunile.
„Concurenta neloiala si ilegala a explodat in ultimul an, fara ca institutiile abilitate sa intervina sa faca ceva concret. Fenomenul curselor regulate, mascate sub forme aparent nereglementate, este invizibil pentru actualul ministru al transporturilor si pentru subordonatii acestuia. Internetul este plin de oferte de transport regulat prin curse ilegale, in raport cu care Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere ISCTR se declara neputincios.
Fluxurile de calatori au scazut consistent, in primul rand din cauza factorilor de concurenta neloiala, dar si din cauza unor interventii legislative brutale, care au ca si consecinta punerea in pericol a sigurantei pasagerilor si dezvoltarea factorilor de coruptie la nivelul unitatilor de invatamant (transportul elevilor)“, se arata in comunicatul FORT.
In maximum sase luni, licentele de traseu vor fi predate catre Autoritatea Rutiera Romana, urmand ca in paralel sa inceapa sa functioneze noul sistem de transport interjudetean pregatit de federatia patronala. Transportatorii membrii FORT acopera intreg teritoriul national si detin autogari in toate orasele Romaniei, urmand sa foloseasca o platforma on-line care inglobeaza toti transportatorii din FORT si care se adreseaza direct clientului final, oferind flexibilitate maxima si integrare operationala si tarifara.

Articole similare

Ad