Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IAA 2016 are in prim plan conectivitatea si digitalizarea

IAA Hanovra, cel mai important targ din lume dedicat vehiculelor comerciale, ce va avea loc in perioada 22-29 septembrie, va avea in prim plan conectivitatea si digitalizarea, a anuntat Matthias Wissmann, presedintele Asociatiei Germane a Industriei Automotive (VDA), in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Frankfurt pe 23 iunie. Evenimentul se deruleaza sub aspectul cresterii pietei europene de vehicule comerciale.
IAA Commercial Vehicles 2016 se desfasoara sub sloganul „Driven by ideas“ (Ghidati de idei), slogan ce ar putea fi privit ca laitmotivul intregii industrii de vehicule comerciale.
 

Iar aceste idei se concentreaza in jurul conectivitatii si digitalizarii acestui segment economic, pe aceasta tema fiind facuti pasi importanti de catre marii producatori de camioane si remorci. Matthias Wissmann, presedintele VDA, a mai punctat si importanta mediului inconjurator, in contextul in care una dintre provocarile majore ale industriei este sa reduca nivelul emisiilor de CO2. O abordare integrata, atat din partea producatorilor, cat si din partea industriei de logistica, ar putea sa dubleze rata anuala de reducere a noxelor provenite de la camioane, la un procent de 3.5%. Insa pentru asta trebuie luata in considerare intreaga flota, nu numai vehiculele noi, Euro 6.
Oficialul VDA a mai subliniat si faptul ca motoarele diesele trebuie optimizate si mai mult, dar si faptul ca propulsoarele alternative devin tot mai importante. De exemplu, motoarele care functioneaza cu gaze naturale sunt deja folosite in cazul autobuzelor, iar pentru camioane ofera potentialul de a reduce emisiile de CO2. Wissmann a subliniat importanta programului european „Clean Power for Transport“, care vizeaza o retea pe tot cuprinsul UE de statii de alimentare cu gaz natural. In zona vehiculelor de distributie si livrare, propulsoarele hibride si cele electrice au inceput sa prezinte tot mai mare interes, in contextul urbanizarii si cresterii comertului electronice. Totusi, avertizeaza Matthias Wissmann, reducerea emisiilor creste costurile.
Presedintele VDA a anuntat si faptul ca piata vest-europeana de vehicule comerciale se afla pe un trend ascendent, in primele cinci luni ale acestui an fiind inregistrata o crestere de 14% fata de perioada similara din 2015, cu cele mai mari mari cresteri pe pietele din Spania si Olanda (peste 20%). Pana la finalul anului, piata vest-europeana de vehicule comerciale cu masa mai mare de 6 to ar mai putea creste cu inca 8 procente.

Articole similare

Ad