Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 330.860 de euro in cinci zile

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 21.06 – 24.06.2016, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 330.860 de euro, adica 1.493.900 de lei. Au fost depistate 158 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 58 erau din judetul Constanta, iar 26 din judetul Bihor.
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national, s-au aplicat amenzi in valoare de 1.201.400 de lei din care 980.000 de lei pentru munca la negru.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 5 propuneri de cercetare penala. In total au fost sanctionati 306 de angajatori.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 363.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 62 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost sanctionati 811 angajatori in domeniu. ”Pe timpul verii,foarte multe societati cu activitate in constructii, alimentatie publica si turism fac angajari de personal. Inspectia Muncii avertizeaza angajatorii cu privire la modul de intocmire a actelor de angajare, in sensul ca este obligatorie incheierea unui contract individual de munca in forma scrisa, atat pe durata nedeterminata cat si pe durata determinata, cu respectarea prevederilor Legii 53/2003- Codul Muncii. Totodata, atragem atentia asupra atitudinii in ceea ce priveste instructajul la locul de munca si respectarea normelor de securitate si sanatate a muncii, in domeniile sus mentionate. Trebuie sa luam toate masurile de protectie, astfel incat sa nu mai existe evenimente in care, saparea unui sant de 3-4 metri adancime sa produca victime umane.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad