Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Locuri de munca sanatoase pentru toate varstele

Agentia europeana pentru securitate si sanatate in munca deruleaza in perioada 2016-2017 campania ”Locuri de munca sanatoase pentru toate varstele”. Mesajul principal al campaniei este legat de conditiile de munca sigure si sanatoase pe toata durata vietii profesionale care sunt benefice pentru lucratori, intreprinderi si societate in ansamblu.
Inspectia Muncii si-a asumat un rol pro activ pe durata campaniei si se implica prin actiuni de informare, mese rotunde si seminarii in promovarea obiectivelor acesteia la nivel national.
 

Cele patru obiective principale sunt: sa promoveze munca durabila si imbatranirea sanatoasa inca de la inceputul vietii profesionale, sa previna problemele de sanatate pe parcursul vietii profesionale, sa ofere angajatorilor si lucratorilor modalitati de gestionare a securitatii si sanatatii in munca in contextul imbatranirii fortei de munca si sa incurajeze schimbul de informatii si bune practici.
Agentia europeana pentru securitate si sanatate in munca arata ca forta de munca europeana imbatraneste. Varstele de pensionare cresc, iar viata profesionala tinde sa devina tot mai lunga. Munca este benefica pentru sanatatea fizica si mentala, iar buna gestionare a securitatii si sanatatii in munca sporeste productivitatea si eficienta. Schimbarile demografice pot cauza probleme, dar asigurarea unei vieti profesionale durabile ajuta la depasirea acestora.
”Campania europeana anuntata de Agentia europeana pentru securitate si sanatate in munca de la Bilbao va avea sprijin si implicare din partea Inspectiei Muncii prin informarea si constientizarea angajatorilor si a celorlalti actori implicati in promovarea unei vieti profesionale durabile. Romania se confrunta cu o transformare economica profunda, datorata schimbarilor demografice fara precedent. Pe de o parte, se estimeaza ca ponderea populatiei cu varsta mai mare sau egala cu 65 de ani se va dubla, de la 15% la 30% pana in anul 2060, existand posibilitatea de a exercita o presiune puternica asupra costurilor aferente pensiilor, serviciilor medicale si serviciilor de ingrijire de lunga durata. Este si motivul pentru care fiecare tara membra se va implica in asigurarea locurilor de munca pentru persoanele de toate varstele. Provocarea acestei campanii de informare si constientizare este armonizarea fortei de munca tinere cu intelepciunea si experienta persoanelor varstnice.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad