Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenzi usturatoare pentru anvelope uzate in Elvetia si Austria

Mai multe firme de transport au avertizat ca s-au confruntat cu controale la starea anvelopelor in Elvetia si Austria (la ambele intrari in tara dinspre Italia), soldate cu amenzi foarte mari pentru anvelope inca in stare buna.
In cazul uneia dintre firme, in Elvetia controlul s-a soldat cu inlocuirea a doua anvelope, costul total ridicandu-se la circa 1.500 de euro (la pretul celor doua anvelope noi Continental montate pe loc, in valoare de aproape 500 de euro fiecare, s-au adaugat costul cu montajul anvelopelor in punctul de control al Politiei – 180 de euro – si cel al aruncarii anvelopelor folosite – 20 de euro.
 

Pe langa aceste costuri directe, firmele de transport au avut de plata si o amenda de inca 540 de euro, astfel ca, in final, costul s-a ridicat la peste 2.000 de euro.
Anvelopele inlocuite nu erau tocmai uzate, fiind anvelope Michelin cu care camionul, ajuns la 120.000 km, a fost echipat din fabrica. Firma amendata a tinut sa precizeze ca vehiculul in cauza a rulat numai pe autostrazile din Uniunea Europeana, astfel ca nu se pune problema uzurii premature pe drumuri de proasta calitate.

Articole similare

Ad