Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lantul cinematic al camioanelor Volvo, imbunatatit

In prezent, lantul cinematic oferit de Volvo Trucks este mai eficient ca niciodata. Cu motoarele Euro 6 de ultima generatie si cu transmisia inteligenta integrata Volvo I-Shift, Volvo Trucks face un pas inainte pe calea catre un transport eficient.
„Combinatia dintre o buna manevrabilitate si eficienta utilizarii combustibilului este o realizare mult mai mare decat imbunatatirea manevrabilitatii sau a eficientei utilizarii combustibilului, abordate separat. Volvo Trucks si-a propus inca de la inceput sa reuseasca in ambele domenii.
 

De aceea, controlam direct intregul proces de dezvoltare si productie al lantului cinematic. Astfel, asiguram un nivel optim de integrare si comunicare intre motor si transmisie si ajustam in permanenta componentele de hardware si aplicatiile de software pentru a atinge cel mai bun echilibru posibil intre o buna manevrabilitate si un consum redus de combustibil“, a declarat Claes Nilsson, Presedinte si CEO al Volvo Trucks.
Lantul cinematic integrat este format din motorul Euro 6 imbunatatit si sistemul unic de transmisie I-Shit oferit de Volvo. Motorul este un exemplu perfect privind modul in care o serie de mici progrese puse la un loc pot sa conduca la o imbunatatire semnificativa. Doua dintre cele mai importante actualizari sunt raportul de compresie al motorului imbunatatit pentru versiunile D13 de 420 si 460 cp si noul turbocompresor optimizat pentru variantele 500 si 540 cp ale motorului D13. Cantitatea de combustibil economisita cu ajutorul imbunatatirilor recente depinde de specificatiile tehnice ale autocamionului si de domeniul de activitate. Pentru un Volvo FH folosit la transportul de cursa lunga, consumul de combustibil poate fi redus cu pana la 3 procente. Pentru transporturi grele, cum ar fi transportul forestier, economia de combustibil poate fi mai mare daca motorul este combinat cu sistemul de transmisie I-Shift cu trepte de forta recent lansat de Volvo Trucks si cu sistemul de ridicare a puntii in tandem, unica punte spate motoare liftabila. Imbunatatirile aerodinamice aduse cabinei sunt de asemenea, factori importanti care contribuie la reducerea consumului de combustibil. Rezistenta la inaintare creste in mod exponential cu viteza. De exemplu, prin dublarea vitezei, fortele aerodinamice cresc de patru ori, ceea ce influenteaza considerabil consumul de combustibil al autocamioanelor. Pentru a asigura circulatia lina a aerului, Volvo Trucks a imbunatatit spoilerul de sub bara de protectie frontala, deflectoarele de aer, protectiile si aparatoarele de noroi ale puntii fata. Acestea sunt cateva mici detalii care, impreuna, contribuie la cresterea avantajelor pentru client.

Articole similare

Ad