Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Urban eTruck, camionul electric de la Mercedes-Benz pentru distributia grea

Mercedes-Benz Urban eTruck, primul camion complet electric cu o masa maxima admisa de pana la 26 to a fost prezentat in premiera, la Stuttgart, pe 27 iulie. Lansarea pe piata a acestei tehnologii este programata de Daimler Trucks pentru inceputul decadei viitoare, in anul 2020.
Aceasta inseamna ca in viitorul apropiat, camioanele grele vor lua parte in operatiunile de distributie urbana cu zero emisii.
 

Tehnologia sistemelor electrice de propulsie pe camioane a devenit mult mai matura, iar Daimler Trucks se asteapta ca pretul bateriilor sa scada de 2,5 ori intre 1997 si 2025, de la 500 euro/kWh la 200 euro/kWh. In acelasi timp, performanta va fi imbunatatita cu acelasi procent si pe aceeasi perioada de timp, de la 80 Wh/kg la 200 Wh/kg. Urban eTruck este bazat pe un camion Mercedes-Benz de distributie grea pe distante scurte, cu trei axe. Sistemul de rulare clasic a fost inlocuit cu unul electric, cu puntea spate cu motoare electrice adiacente butucii rotilor, derivat din sistemul dezvoltat pentru versiunea hibrida a Mercedes-Benz Citaro. Energia este furnizata de trei module de baterii litiu-ion si asigura o autonomie de pana la 200 km.

Articole similare

Ad