Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Discutiile dintre transportatori, Guvern si ASF au esuat. Carausii pregatesc un protest national in septembrie.

Patronatele din transporturile rutiere s-au intalnit astazi la pranz cu reprezentantii Guvernului si cu cei ai ASF, pentru a discuta pe tema RCA. Asteptarile erau mari, iar reprezentantii operatorilor sperau ca Guvernul sa intervina, cu avizul Consiliului Concurentei, in vederea limitarii tarifelor RCA la valorile pe care Autoritatea de Supraveghere Financiara le inainteaza ca fiind oficiale (Spre exemplu, 4.907 lei/an pentru autoutilitare peste 16.000 kg, in conditiile in care astazi in piata RCA-ul se oferteaza la 20.000 de lei/an pentru aceeasi categorie de vehicule).
 

Dezbaterile au fost un esec pentru transportatori, ne-au declarat participantii la intalnire. Raspunsul oferit de Guvern si de ASF este nesatisfacator si pasul urmator este organizarea unui protest national in septembrie. De altfel, actiuni spontane de protest, de mai mica amploare, au avut deja loc in diferite regiuni ale tarii, carausii fiind disperati de tarifele care "au luat-o razna".
"ASF-ul dezinformeaza si nici reprezentantii Guvernului nu vor sa creada ca un RCA pe sase luni pentru un camion a ajuns la 10.000 de lei. Este de neconceput", au declarat la cald reprezentantii patronatelor din transporturi.

Articole similare

Ad