Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vanzarile retail ale MOL Romania, in crestere cu 16% in volum in primul semestru

Vanzarile retail ale Grupului MOL in Romania (incluzand carburanti, GPL si lubrifianti) au crescut cu 16% in volum in prima jumatate a acestui an, la 311 kt, ca urmare a mediului economic favorabil, se arata in raportul semestrial al Grupului MOL, transmis pietei de capital la finalul saptamanii trecute.
Astfel, volumul vanzarilor de motorina a urcat cu 16% comparativ cu prima jumatate a anului 2015, la 223 kt, in timp ce vanzarile de benzina au avansat cu 13%, la 78 kt.
 

„Putem vedea deja beneficiilie achizitiilor pe care le-am facut in Cehia, Slovacia si Romania. In ultima perioada am finalizat tranzactiile de preluare a unor retele pe pietele din Slovenia si, respectiv, Ungaria. Cu aceasta din urma preluare am depasit numarul de 2,000 de statii si servim peste 1 milion de clienti zilnic in Europa Centrala si de Est, ceea ce consolideaza pozitia de lider a Grupului MOL in regiune“, a declarat József Simola, Chief Financial Officer, MOL Group. In al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului anterior, vanzarile au crescut cu 14% in cazul motorinei, la 119 kt, si cu 11% in cazul benzinei, la 42 kt. Pe ansamblul Grupului MOL, vanzarile retail au urcat cu 12% in volum in primele sase luni, la 1,941 kt, ritmul de crestere fiind similar celui inregistrat pentru perioada aprilie-iunie. Grupul MOL estimeaza ca cererea de carburanti a avansat cu 5% in primul semestru, in medie, in cele 10 tari din Europa Centrala si de Est unde are operatiuni de retail pe piata carburantilor.

Articole similare

Ad