Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CFR Marfa obtine profit de peste 2,5 millioane euro din asocierea Rolling Stock Company

Rolling Stock Company, asocierea dintre CFR Marfa si Grup Feroviar Roman, a realizat in 2015 un profit operational in valoare de 52.819.545 lei, adica aproximativ 12 milioane de euro, potrivit Club Feroviar. Actionarii Rolling Stock Company au decis sa repartizeze, sub forma de dividende, un profit in valoare de 23.081.462 lei.
In urma acestei decizii, CFR Marfa va primi suma 11.308.716 lei, adica peste 2.500.000 de euro.
Rolling Stock Company, infiintata in anul 2007, este o societate comerciala privata cu capital integral romanesc, avand ca actionari doua dintre cele mai importante firme de pe piata operatorilor feroviari de marfa: Grup Feroviar Roman, membra a grupului Grampet Group si CFR Marfa.
 

Capitalul social al Rolling Stock Company a fost format din contributia Grup Feroviar Roman de 60 de milioane de euro, la valoarea din anul 2007, in timp ce CFR Marfa a adus ca aport la capitalul social vagoane si locomotive din cele care urmau sa fie casate.
Este important de precizat faptul ca CFR Marfa a obtinut acest profit, de peste 2,5 milioane de euro, cu minime eforturi in conditiile in care un numar important de vagoane a fost predat asocierii, de catre CFR Marfa, doar pe hartie.
Astfel, 1.025 vagoane nu au putut fi preluate niciodata de catre Rolling Stock Company, intrucat s-au aflat pe linii dezafectate sau intercalate cu numeroase alte vagoane, ceea ce a facut imposibila transportarea lor. In ceea ce priveste starea a alte 600 de vagoane, acestea au fost corodate dincolo de orice posibilitate de reparatii si singura solutie a fost casarea lor. In plus, alte 550 de vagoane urmeaza sa fie casate pentru ca nu pot fi preluate din cauza lipsei de acces – adica lipsa sinelor de cale ferata pana la ele – a faptului ca sunt intercalate cu alte vagoane si datorita starii avansate de deteriorare.

Articole similare

Ad