Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania, atractiva pentru investitorii germani

Camerele de Comert bilaterale germane (AHK) din Europa Centrala si de Est (ECE) au realizat si in acest an un chestionar comun, din care reiese situatia economica, pe de o parte, si conditiile investitionale si asteptarile investitorilor din fiecare tara, pe de alta. Chestionarul actual arata ca situatia economica si perspectivele pentru economia romaneasca, dar si asteptarile in ce priveste propria afacere din bransa respectiva a inregistrat imbunatatiri fata de anul anterior.
 

Romania se situeaza peste media tarilor din ECE, 30% (2015: 15%) dintre firmele chestionate apreciind situatia economica actuala ca fiind mai buna decat in 2015, in vreme ce pentru 56% situatia este neschimbata. Chiar daca in aprecierea perspectivelor economice pentru anul in curs fata de cel anterior, Romania se situeaza peste celelalte tari din ECE, numarul celor care vad perspective mai bune a scazut usor, la 49% (2015: 56%).
In ce priveste situatia companiei, pentru anul in curs estimarile sunt pozitive. Numarul celor chestionati, care apreciaza situatia ca fiind buna se situeaza la 50% (2015: 54%), iar 61% din companii sunt de parere ca situatia lor se va imbunatati in acest an (2015: 75%). Astfel, si aici Romania depaseste media tarilor din ECE, chiar daca valorile au coborat usor sub cele de anul trecut. Aproape jumatate din companiile chestionate (44%) vede o imbunatatire a situatiei conjuncturale a bransei lor in 2016 fata de anul trecut, iar 13% vad o inrautatire.
La chestionarul realizat in perioada 1 februarie-1 martie 2016 au raspuns 105 companii cu participare germana la capital, active in Romania, din care 70% fac parte dintr-un concern sau un grup de firme. 83% din aceste companii au sediul central in Germania, 7% in Austria, 10% in Romania.

Articole similare

Ad